De Antwerpse fotografe is de winnares van de Monography Series Award, een fotografieprijs uitgereikt door Nikon en Bozar.

Annemie Augustijns presenteerde een 30-tal foto's van laat-modernistische architectuur in Oost-Europa en België. De jury, die moest kiezen uit een 160-tal kandidaten, loofde vooral de coherentie in Augustijns' beelden. Ze wint hiermee een solotentoonstelling van haar werk in Bozar. De jury vond haar foto's van artistieke kwaliteit en ze vonden dat de beelden een sterke documentaire waarde hadden. Dit is het eerste jaar dat de Monography Series Award wordt uitgereikt. Nikon en Bozar willen met deze prijs elk jaar een Belgische fotograaf in de kijker zetten.

De solotentoonstelling van Augustijns toont beelden uit twee van haar belangrijkste reeksen. Zo is er werk te zien uit de serie 'Ost. Modern' waar ze modernistische gebouwen fotografeerde in Oost-Europa en de Baltische staten. Deze foto's worden samen getoond met de beelden die ze maakte van Belgische modernistische gebouwen uit de serie 'RedYellowBlue- Salon van horizontalen en verticalen'.

Augusteens studeerde fotografie en video aan Sint-Lukas Brussel en is al een tijdje een gerenommeerd fotografe. Zo is er werk van haar opgenomen in het fotomuseum van Antwerpen en in het Musée de la Photographie van Charleroi. Ze deed ook mee aan de Canvascollectie en is huisfotografe van de Vlaamse Opera in Gent.

Haar solotentoonstelling gaat door van 9 mei tot 30 juni 2013 en toont 30 beelden van laat-modernistische architectuur. De vernissage en prijsuitreiking vinden plaats op 8 mei. (AV)

De Antwerpse fotografe is de winnares van de Monography Series Award, een fotografieprijs uitgereikt door Nikon en Bozar. Annemie Augustijns presenteerde een 30-tal foto's van laat-modernistische architectuur in Oost-Europa en België. De jury, die moest kiezen uit een 160-tal kandidaten, loofde vooral de coherentie in Augustijns' beelden. Ze wint hiermee een solotentoonstelling van haar werk in Bozar. De jury vond haar foto's van artistieke kwaliteit en ze vonden dat de beelden een sterke documentaire waarde hadden. Dit is het eerste jaar dat de Monography Series Award wordt uitgereikt. Nikon en Bozar willen met deze prijs elk jaar een Belgische fotograaf in de kijker zetten. De solotentoonstelling van Augustijns toont beelden uit twee van haar belangrijkste reeksen. Zo is er werk te zien uit de serie 'Ost. Modern' waar ze modernistische gebouwen fotografeerde in Oost-Europa en de Baltische staten. Deze foto's worden samen getoond met de beelden die ze maakte van Belgische modernistische gebouwen uit de serie 'RedYellowBlue- Salon van horizontalen en verticalen'. Augusteens studeerde fotografie en video aan Sint-Lukas Brussel en is al een tijdje een gerenommeerd fotografe. Zo is er werk van haar opgenomen in het fotomuseum van Antwerpen en in het Musée de la Photographie van Charleroi. Ze deed ook mee aan de Canvascollectie en is huisfotografe van de Vlaamse Opera in Gent. Haar solotentoonstelling gaat door van 9 mei tot 30 juni 2013 en toont 30 beelden van laat-modernistische architectuur. De vernissage en prijsuitreiking vinden plaats op 8 mei. (AV)