De JEP oordeelde dat het hier ging om "onverantwoord pedagogisch gedrag rond stereotypen van de vrouw". "In de radiospot valt de uitspraak 'Als een vrouw nee zegt, is het altijd een beetje ja'", legt Moons uit. "De JEP kreeg daarover drie klachten binnen van individuele consumenten. Zij klaagden over stereotype ideeën over de vrouw en over onverantwoord pedagogische gedrag", aldus Moons.

De jury besliste om de campagne te laten intrekken. Dat gebeurde op basis van de code van de Internationale Kamer van Koophandel (ICC). "Dat is een code die wereldwijd in de reclamesector gebruikt wordt en die de adverteerders oplegt om geen onverantwoord maatschappelijk gedrag te stimuleren", aldus Moons. De beslissing van de JEP werd dinsdag betekend. Veritas heeft nog niet gereageerd op de uitspraak. De radiospot werd in Vlaanderen en Wallonië op de radio uitgezonden. (BELGA)

De JEP oordeelde dat het hier ging om "onverantwoord pedagogisch gedrag rond stereotypen van de vrouw". "In de radiospot valt de uitspraak 'Als een vrouw nee zegt, is het altijd een beetje ja'", legt Moons uit. "De JEP kreeg daarover drie klachten binnen van individuele consumenten. Zij klaagden over stereotype ideeën over de vrouw en over onverantwoord pedagogische gedrag", aldus Moons. De jury besliste om de campagne te laten intrekken. Dat gebeurde op basis van de code van de Internationale Kamer van Koophandel (ICC). "Dat is een code die wereldwijd in de reclamesector gebruikt wordt en die de adverteerders oplegt om geen onverantwoord maatschappelijk gedrag te stimuleren", aldus Moons. De beslissing van de JEP werd dinsdag betekend. Veritas heeft nog niet gereageerd op de uitspraak. De radiospot werd in Vlaanderen en Wallonië op de radio uitgezonden. (BELGA)