Er wordt nog te weinig aandacht geschonken aan vrouwen van vreemde afkomst in onze samenleving. Dat vinden fotografiestudenten Rudi De Bruyne en Bernadette Messiaen. Beiden studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Kortrijk en willen met hun fotoproject 'Vrouwen' allochtone vrouwen positief in de kijker zetten.

Eind 2008 bundelden De Bruyne en Messiaen hun krachten voor het project 'Vreemdgaan'. Hieruit groeide de huidige foto-expositie. Het duo overtuigde een twintigtal vrouwen om mee te werken. Dames uit onder meer Afghanistan, Iran, Algerije, Nigeria, Irak, TsjetsjeniÃ"en Marokko poseerden voor de lens van de studenten. Dit resulteerde in kleurrijke en boeiende portretten.

Ruth Vanden Berghe

De foto's zijn van 20 mei tot 11 juni gratis te zien in het vernieuwde stadhuis van Kortrijk.

Er wordt nog te weinig aandacht geschonken aan vrouwen van vreemde afkomst in onze samenleving. Dat vinden fotografiestudenten Rudi De Bruyne en Bernadette Messiaen. Beiden studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Kortrijk en willen met hun fotoproject 'Vrouwen' allochtone vrouwen positief in de kijker zetten.Eind 2008 bundelden De Bruyne en Messiaen hun krachten voor het project 'Vreemdgaan'. Hieruit groeide de huidige foto-expositie. Het duo overtuigde een twintigtal vrouwen om mee te werken. Dames uit onder meer Afghanistan, Iran, Algerije, Nigeria, Irak, TsjetsjeniÃ"en Marokko poseerden voor de lens van de studenten. Dit resulteerde in kleurrijke en boeiende portretten.Ruth Vanden Berghe De foto's zijn van 20 mei tot 11 juni gratis te zien in het vernieuwde stadhuis van Kortrijk.