De "Trash Tunes" spelen bekende, vaak toepasselijke liedjes als "Drop It Like It's Hot" en "That's The Way (I Like It)" en moeten passanten stimuleren om zeker geen afval op straat te gooien.

"We willen de drempel blijven verlagen om op een juiste manier met afval om te gaan", geeft schepen voor Stads- en Buurtonderhoud Philip Heylen (CD&V) aan. "Twintig jukeboxen zullen de komende maanden her en der in de stad en de districten over vuilnisbakken geplaatst worden. Als ze een succes blijken, kunnen we er een permanent project van maken. Al zullen we dan wel nog een oplossing moeten vinden voor de hoge Sabam-kosten."

Het aanbrengen van fluomarkeringen op vuilnisbakken, een tweede actie die de stad zal ondernemen, is volgens Heylen ook nodig, aangezien zowat de helft van de 4.000 openbare vuilnisbakken in Antwerpen nauwelijks gebruikt wordt doordat ze onvoldoende opvallen.

Een proefproject met "slimme" vuilnisbakken op Spoor Oost wordt dan weer uitgebreid naar zowat alle parken. "Het gaat om vuilnisbakken die zelf al afval kunnen comprimeren en zo zes keer meer capaciteit hebben, maar ook een seintje geven aan de ophaaldienst wanneer ze vol zijn", legt Heylen uit. "Vooral op plaatsen waar mensen vaak picknicken is dat handig, want daar raken vuilnisbakken nu snel overvol." (Belga/EK)

De "Trash Tunes" spelen bekende, vaak toepasselijke liedjes als "Drop It Like It's Hot" en "That's The Way (I Like It)" en moeten passanten stimuleren om zeker geen afval op straat te gooien. "We willen de drempel blijven verlagen om op een juiste manier met afval om te gaan", geeft schepen voor Stads- en Buurtonderhoud Philip Heylen (CD&V) aan. "Twintig jukeboxen zullen de komende maanden her en der in de stad en de districten over vuilnisbakken geplaatst worden. Als ze een succes blijken, kunnen we er een permanent project van maken. Al zullen we dan wel nog een oplossing moeten vinden voor de hoge Sabam-kosten." Het aanbrengen van fluomarkeringen op vuilnisbakken, een tweede actie die de stad zal ondernemen, is volgens Heylen ook nodig, aangezien zowat de helft van de 4.000 openbare vuilnisbakken in Antwerpen nauwelijks gebruikt wordt doordat ze onvoldoende opvallen. Een proefproject met "slimme" vuilnisbakken op Spoor Oost wordt dan weer uitgebreid naar zowat alle parken. "Het gaat om vuilnisbakken die zelf al afval kunnen comprimeren en zo zes keer meer capaciteit hebben, maar ook een seintje geven aan de ophaaldienst wanneer ze vol zijn", legt Heylen uit. "Vooral op plaatsen waar mensen vaak picknicken is dat handig, want daar raken vuilnisbakken nu snel overvol." (Belga/EK)