We hoeven niet meer te schrijven dat een hashtag voor heel wat maatschappelijke roering kan zorgen en dat is deze keer niet anders. Verschillende jongeren, vaak met moslimachtergrond, trokken naar hun social mediakanalen met de hashtag #afterseptember11 om aan het volk te tonen dat niet enkel de mensen die zich in of rond de torens bevonden geleden hebben onder deze tragedie die de wereld tekende.

Ze vertellen hoe ze - omdat ze duidelijk hun geloof praktiseerden, een baard of een andere huidtint hadden- uitgescholden werden op straat, bespuwd werden in horecazaken en nog steeds moeten leven onder het wantrouwig oog van heel wat voorbijgangers.

De 19-jarige Jess Talwar riep de hashtag in leven. "Ik wou de gebeurtenissen van 11 september niet minimaliseren", aldus het meisje aan Dazed Digital. "Ik erken de tragedie en ik herinner me nog heel goed hoe ik het nieuws hoorde als klein meisje. Toch zijn de trauma's en de gevolgen van deze afschuwelijke dag niet beperkt tot zij die er rechtstreeks iets mee te maken hadden."

"Bovendien", voegt ze toe, "heeft Amerika haar rug gekeerd naar de moslimgemeenschap ook al zijn er minstens 1200 mensen uit Arabische - en moslimlanden gestorven die dag. Geloof mij: wij zijn geen groep niet-Amerikaanse outsiders, wij hebben het effect en de pijn van die dag ook gevoeld, en voelen het nog steeds, na 14 jaar."

We hoeven niet meer te schrijven dat een hashtag voor heel wat maatschappelijke roering kan zorgen en dat is deze keer niet anders. Verschillende jongeren, vaak met moslimachtergrond, trokken naar hun social mediakanalen met de hashtag #afterseptember11 om aan het volk te tonen dat niet enkel de mensen die zich in of rond de torens bevonden geleden hebben onder deze tragedie die de wereld tekende.Ze vertellen hoe ze - omdat ze duidelijk hun geloof praktiseerden, een baard of een andere huidtint hadden- uitgescholden werden op straat, bespuwd werden in horecazaken en nog steeds moeten leven onder het wantrouwig oog van heel wat voorbijgangers. De 19-jarige Jess Talwar riep de hashtag in leven. "Ik wou de gebeurtenissen van 11 september niet minimaliseren", aldus het meisje aan Dazed Digital. "Ik erken de tragedie en ik herinner me nog heel goed hoe ik het nieuws hoorde als klein meisje. Toch zijn de trauma's en de gevolgen van deze afschuwelijke dag niet beperkt tot zij die er rechtstreeks iets mee te maken hadden." "Bovendien", voegt ze toe, "heeft Amerika haar rug gekeerd naar de moslimgemeenschap ook al zijn er minstens 1200 mensen uit Arabische - en moslimlanden gestorven die dag. Geloof mij: wij zijn geen groep niet-Amerikaanse outsiders, wij hebben het effect en de pijn van die dag ook gevoeld, en voelen het nog steeds, na 14 jaar."