Op pinkstermaandag 12 mei wordt Kortrijk overrompeld door een massa sportieve vrouwen. Wij volgen enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op de Weekend Knack Ladies Run. Deze week: Trui Moerkerke, onze eigenste hoofdredacteur.

Hebt u een vast trainingsparcours?
Ik ga lopen op het domein van het Kasteel van Arenberg in Heverlee. De aardewegjes daar zijn beter voor mijn knieÃ"n dan asfalt. Bovendien ga ik liever niet met een rode kop door de stad lopen, dat vind ik geen gezicht.

Vlot het lopen zelf een beetje?
Ik heb veel te weinig getraind, meestal alleen in het weekend. Er was altijd wel een excuus En dan heb ik het nog niet over het hondenweer dat mij ook vaak genoeg binnenhield. Momenteel mág ik zelfs even niet lopen want ik heb last van een stijve nek. De goede zorgen van de kinesitherapeut zullen dat euvel hopelijk snel verhelpen. Maar elf kilometer haal ik niet. Ik zal het op de Ladies Run bij vijf kilometer houden, dat lukt zeker.

Wie zorgt voor de morele bijstand?
Natuurlijk moedigen mijn man en mijn vrienden me wel aan, maar lopen doe ik graag alleen. Ik heb absoluut genoeg aan mijn iPod. Het Nike+-systeem (met een sensor in mijn schoen) houdt mij via de iPod trouwens op de hoogte van hoelang en hoeveel ik al gelopen heb. En het aantal calorieÃ"n dat ik verbrand.

Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?
Ik heb een speciale 'loop'-file met een bonte verzameling upbeatnummers van onder meer Alicia Keys, Rihanna, Joss Stone, Bee Gees, Lily Allen, Lenny Kravitz, Natalia, Milow en - ik beken - ook Robbie Williams.

Reuben Lefevere

Op pinkstermaandag 12 mei wordt Kortrijk overrompeld door een massa sportieve vrouwen. Wij volgen enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op de Weekend Knack Ladies Run. Deze week: Trui Moerkerke, onze eigenste hoofdredacteur.Hebt u een vast trainingsparcours?Ik ga lopen op het domein van het Kasteel van Arenberg in Heverlee. De aardewegjes daar zijn beter voor mijn knieÃ"n dan asfalt. Bovendien ga ik liever niet met een rode kop door de stad lopen, dat vind ik geen gezicht.Vlot het lopen zelf een beetje?Ik heb veel te weinig getraind, meestal alleen in het weekend. Er was altijd wel een excuus En dan heb ik het nog niet over het hondenweer dat mij ook vaak genoeg binnenhield. Momenteel mág ik zelfs even niet lopen want ik heb last van een stijve nek. De goede zorgen van de kinesitherapeut zullen dat euvel hopelijk snel verhelpen. Maar elf kilometer haal ik niet. Ik zal het op de Ladies Run bij vijf kilometer houden, dat lukt zeker.Wie zorgt voor de morele bijstand?Natuurlijk moedigen mijn man en mijn vrienden me wel aan, maar lopen doe ik graag alleen. Ik heb absoluut genoeg aan mijn iPod. Het Nike+-systeem (met een sensor in mijn schoen) houdt mij via de iPod trouwens op de hoogte van hoelang en hoeveel ik al gelopen heb. En het aantal calorieÃ"n dat ik verbrand.Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?Ik heb een speciale 'loop'-file met een bonte verzameling upbeatnummers van onder meer Alicia Keys, Rihanna, Joss Stone, Bee Gees, Lily Allen, Lenny Kravitz, Natalia, Milow en - ik beken - ook Robbie Williams. Reuben Lefevere