Op pinkstermaandag 12 mei wordt Kortrijk overrompeld door een massa sportieve vrouwen. Wij volgen enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op de Weekend Knack Ladies Run. Deze week: VTM-nieuwsanker Cathérine Moerkerke.

Hebt u een vast trainingsparcours?
Ik ga graag lopen langs de Watersportbaan in Gent, omdat ik weet dat twee rondjes er tien kilometer bedragen, de afstanden staan goed aangeduid. Maar meestal geraak ik niet tot daar en kies ik elke keer weer een ander traject. Een echt vast parcours heb ik dus niet.

Vlot het lopen zelf?
Het valt best mee, al lukt het me op dit moment niet om drie keer per week te trainen. Hopelijk vanaf volgende maand wél, want ik wil de tocht op 12 mei uitlopen in een deftige tijd.

Wie zorgt voor de morele bijstand?
Me, myself and I. En ik trek me ook wel eens op aan sommige collega's die voor ze naar de redactie komen nog vlug even gaan lopen. Als zij dat kunnen, kan ik het ook, denk ik dan. Al vind ik een uurtje slaap minstens zo belangrijk.

Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?
Als ik ga trainen speel ik een mix van verschillende genres. Maar trage nummers wil ik uiteraard niet horen tijdens het joggen, het moet wel een beetje opzwepend zijn.

Reuben Lefevere

Op pinkstermaandag 12 mei wordt Kortrijk overrompeld door een massa sportieve vrouwen. Wij volgen enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op de Weekend Knack Ladies Run. Deze week: VTM-nieuwsanker Cathérine Moerkerke.Hebt u een vast trainingsparcours? Ik ga graag lopen langs de Watersportbaan in Gent, omdat ik weet dat twee rondjes er tien kilometer bedragen, de afstanden staan goed aangeduid. Maar meestal geraak ik niet tot daar en kies ik elke keer weer een ander traject. Een echt vast parcours heb ik dus niet.Vlot het lopen zelf?Het valt best mee, al lukt het me op dit moment niet om drie keer per week te trainen. Hopelijk vanaf volgende maand wél, want ik wil de tocht op 12 mei uitlopen in een deftige tijd.Wie zorgt voor de morele bijstand?Me, myself and I. En ik trek me ook wel eens op aan sommige collega's die voor ze naar de redactie komen nog vlug even gaan lopen. Als zij dat kunnen, kan ik het ook, denk ik dan. Al vind ik een uurtje slaap minstens zo belangrijk.Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?Als ik ga trainen speel ik een mix van verschillende genres. Maar trage nummers wil ik uiteraard niet horen tijdens het joggen, het moet wel een beetje opzwepend zijn.Reuben Lefevere