Op pinkstermaandag 12 mei wordt Kortrijk overrompeld door een massa sportieve vrouwen. Wij volgen enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op de Weekend Knack Ladies Run. Deze week: Marleen Finoulst van Bodytalk.

Hebt u een vast trainingsparcours?
Ik ben lid van een uiterst gezellige loopclub, de vzw De Bosvrienden. We lopen iedere zondag in groepjes in de bossen van de Mérode in Tessenderlo. En na afloop drinken we een trappist in het plaatselijke café.

Vlot het lopen zelf een beetje?
Ik loop drie keer per week, tussen 10 en 15 kilometer. Daarnaast probeer ik tijd te vinden voor fietsen en fitness. Ik kijk alweer uit naar de Ladies Run. Ik hoop op mooi weer en veel goedgemutste vrouwen.
Wie zorgt voor de morele bijstand?
Mijn vriend is een fervente marathonloper. Hij moedigt me aan, geeft advies en stelt trainingsschema's op die rekening houden met mijn conditie én mijn agenda. Die op maat gemaakte schema's plakken op mijn keukenkast. Zeer handig!

Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?
Als ik alleen loop, is het altijd met muziek, bij voorkeur stevige rock- of popnummers met een snel ritme. Ik kan gewoon niet lopen op trage muziek, het moet vrolijk en opzwepend klinken.
Reuben Lefevere

Op pinkstermaandag 12 mei wordt Kortrijk overrompeld door een massa sportieve vrouwen. Wij volgen enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op de Weekend Knack Ladies Run. Deze week: Marleen Finoulst van Bodytalk.Hebt u een vast trainingsparcours?Ik ben lid van een uiterst gezellige loopclub, de vzw De Bosvrienden. We lopen iedere zondag in groepjes in de bossen van de Mérode in Tessenderlo. En na afloop drinken we een trappist in het plaatselijke café. Vlot het lopen zelf een beetje?Ik loop drie keer per week, tussen 10 en 15 kilometer. Daarnaast probeer ik tijd te vinden voor fietsen en fitness. Ik kijk alweer uit naar de Ladies Run. Ik hoop op mooi weer en veel goedgemutste vrouwen.Wie zorgt voor de morele bijstand?Mijn vriend is een fervente marathonloper. Hij moedigt me aan, geeft advies en stelt trainingsschema's op die rekening houden met mijn conditie én mijn agenda. Die op maat gemaakte schema's plakken op mijn keukenkast. Zeer handig!Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?Als ik alleen loop, is het altijd met muziek, bij voorkeur stevige rock- of popnummers met een snel ritme. Ik kan gewoon niet lopen op trage muziek, het moet vrolijk en opzwepend klinken.Reuben Lefevere