Op pinkstermaandag 12 mei wordt Kortrijk overrompeld door een massa sportieve vrouwen. Wij volgen enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op de Weekend Knack Ladies Run. Deze week: Veerle Vromman, directeur communicatie en marketing van de Roularta Media Group.

Hebt u een vast trainingsparcours?
Veerle Vromman: Als ik de kantoren van Roularta in Zellik buitenkom, stap ik recht het heuvelachtige Laerbeekbos in. Heel leuk om over de middag snel even te gaan lopen. Thuis in Beveren-Waas gaat het net zo, ik woon er tussen de velden. Als ik de deur uitga, kan ik recht de polders in rennen. En als het echt niet anders kan, ga ik op de loopband trainen.

Vlot het lopen zelf een beetje?
Momenteel wat moeilijker, ik heb te kampen met pijn in de heup, misschien een ontsteking. Ik ben twee weken out geweest maar nu kan ik alweer wat lopen. Vorige week deed ik een voorzichtige poging en ik raakte toch aan vier kilometer, maar heel traag en met korte stappauzes. Het luchtte op buiten te zijn en weer te kunnen trainen. En ik heb het Nikesysteem getest. Het werkt prima.

Wie zorgt voor de morele bijstand?
Mijn vriend en dochter zijn mijn grootste fans, maar ook heel wat vrienden en collega's moedigen me aan in mijn loopproject.

Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?
Heel wat muziek van mijn tienerdochter, zelf beheers ik het downloaden nog niet echt. Ik heb me voorgenomen een aantal oude cd's weer op te rakelen, dan kan ik naar mijn eigen muziek luisteren tijdens het lopen.

Reuben Lefevere

Op pinkstermaandag 12 mei wordt Kortrijk overrompeld door een massa sportieve vrouwen. Wij volgen enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op de Weekend Knack Ladies Run. Deze week: Veerle Vromman, directeur communicatie en marketing van de Roularta Media Group.Hebt u een vast trainingsparcours? Veerle Vromman: Als ik de kantoren van Roularta in Zellik buitenkom, stap ik recht het heuvelachtige Laerbeekbos in. Heel leuk om over de middag snel even te gaan lopen. Thuis in Beveren-Waas gaat het net zo, ik woon er tussen de velden. Als ik de deur uitga, kan ik recht de polders in rennen. En als het echt niet anders kan, ga ik op de loopband trainen.Vlot het lopen zelf een beetje? Momenteel wat moeilijker, ik heb te kampen met pijn in de heup, misschien een ontsteking. Ik ben twee weken out geweest maar nu kan ik alweer wat lopen. Vorige week deed ik een voorzichtige poging en ik raakte toch aan vier kilometer, maar heel traag en met korte stappauzes. Het luchtte op buiten te zijn en weer te kunnen trainen. En ik heb het Nikesysteem getest. Het werkt prima.Wie zorgt voor de morele bijstand? Mijn vriend en dochter zijn mijn grootste fans, maar ook heel wat vrienden en collega's moedigen me aan in mijn loopproject. Wat speelt er op uw iPod tijdens de training? Heel wat muziek van mijn tienerdochter, zelf beheers ik het downloaden nog niet echt. Ik heb me voorgenomen een aantal oude cd's weer op te rakelen, dan kan ik naar mijn eigen muziek luisteren tijdens het lopen. Reuben Lefevere