Op pinkstermaandag 12 mei wordt Kortrijk overrompeld door een massa sportieve vrouwen. Wij volgen enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op de Weekend Knack Ladies Run. Deze week: VT4-gezicht Roos Van Acker.

Hebt u een vast trainingsparcours?
Net buiten Mechelen ligt het Vrijbroekpark, groot en ideaal om te trainen. Na het lopen ga ik dan lekker douchen. Vreemd genoeg heb ik daarna enorm veel energie over om nog van alles te doen en om enkele uren later horizontaal in de zetel te ploffen.

Vlot het lopen zelf een beetje?
Ik houd me aan de richtlijnen van Mieke Boeckx. Ik ga drie keer per week trainen en in acht weken tijd moet ik vijf kilometer kunnen halen, dat begint te lukken. Op 12 mei wil ik de eindmeet zonder moeite bereiken en tonen dat lopen echt fijn kan zijn. Ik ben het best wel gewoon, ik heb vroeger heel veel aan sport gedaan: atletiek, jiujitsu, karate en keurturnen op zeer hoog niveau.
Wie zorgt voor de morele bijstand?
Mijn vriend probeert af en toe mee te trainen, maar dat is enkel sporadisch. Ik loop liever alleen, dan kan ik non-stop nadenken en alles even op een rijtje zetten. Vroeger ging ik lopen met mijn hond, dat was toen mijn trouwe looppartner.

Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?
Loeiharde muziek, maar het hangt af van hoeveel zin ik erin heb. Ik merk dat ik op muziek van bijvoorbeeld Foo Fighters en Queens of the Stone Age een pak sneller loop. Hoe harder, hoe beter!

Reuben Lefevere

Op pinkstermaandag 12 mei wordt Kortrijk overrompeld door een massa sportieve vrouwen. Wij volgen enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op de Weekend Knack Ladies Run. Deze week: VT4-gezicht Roos Van Acker.Hebt u een vast trainingsparcours?Net buiten Mechelen ligt het Vrijbroekpark, groot en ideaal om te trainen. Na het lopen ga ik dan lekker douchen. Vreemd genoeg heb ik daarna enorm veel energie over om nog van alles te doen en om enkele uren later horizontaal in de zetel te ploffen.Vlot het lopen zelf een beetje?Ik houd me aan de richtlijnen van Mieke Boeckx. Ik ga drie keer per week trainen en in acht weken tijd moet ik vijf kilometer kunnen halen, dat begint te lukken. Op 12 mei wil ik de eindmeet zonder moeite bereiken en tonen dat lopen echt fijn kan zijn. Ik ben het best wel gewoon, ik heb vroeger heel veel aan sport gedaan: atletiek, jiujitsu, karate en keurturnen op zeer hoog niveau.Wie zorgt voor de morele bijstand?Mijn vriend probeert af en toe mee te trainen, maar dat is enkel sporadisch. Ik loop liever alleen, dan kan ik non-stop nadenken en alles even op een rijtje zetten. Vroeger ging ik lopen met mijn hond, dat was toen mijn trouwe looppartner.Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?Loeiharde muziek, maar het hangt af van hoeveel zin ik erin heb. Ik merk dat ik op muziek van bijvoorbeeld Foo Fighters en Queens of the Stone Age een pak sneller loop. Hoe harder, hoe beter!Reuben Lefevere