Op pinkstermaandag 12 mei wordt Kortrijk overrompeld door een massa sportieve vrouwen. Wij volgen enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op de Weekend Knack Ladies Run. Deze week: Studio Brusselpresentatrice Siska Schoeters.

Hebt u een vast trainingsparcours?
Voorlopig loop ik in het Middelheimpark en in park Den Brandt bij Wilrijk. Maar die worden te klein. Ik moet nu al dezelfde ronde enkele keren opnieuw lopen om op te bouwen, en dat wordt wat saai. Ik zal binnenkort een nieuw park moeten gaan zoeken.

Vlot het lopen zelf een beetje?
Op het lopen zelf bereid ik me niet echt voor. Ik volg ook niet de schema's van Mieke Boeckx. Ik probeer gewoon iedere keer langer en ook wat sneller te lopen. Ik wil dat die elf kilometers voorbijvliegen en dat ik op geen enkel moment denk dat ik het niet zal halen. Het moet vlot gaan.

Wie zorgt voor de morele bijstand?
Ik heb twee vriendinnen die het ook een fijne uitdaging vinden om te gaan voor de elf kilometer, dus meestal ga ik met hen mee.

Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?
Dat varieert. Meestal is dat een mix van Foo Fighters en Jack Johnson, hard en zacht dus. En af en toe een Beyoncé ertussen. Zo blijf ik gemotiveerd, want door te sporten kan ik ook zo'n lichaam krijgen als zij.

Reuben Lefevere

Op pinkstermaandag 12 mei wordt Kortrijk overrompeld door een massa sportieve vrouwen. Wij volgen enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op de Weekend Knack Ladies Run. Deze week: Studio Brusselpresentatrice Siska Schoeters.Hebt u een vast trainingsparcours?Voorlopig loop ik in het Middelheimpark en in park Den Brandt bij Wilrijk. Maar die worden te klein. Ik moet nu al dezelfde ronde enkele keren opnieuw lopen om op te bouwen, en dat wordt wat saai. Ik zal binnenkort een nieuw park moeten gaan zoeken.Vlot het lopen zelf een beetje?Op het lopen zelf bereid ik me niet echt voor. Ik volg ook niet de schema's van Mieke Boeckx. Ik probeer gewoon iedere keer langer en ook wat sneller te lopen. Ik wil dat die elf kilometers voorbijvliegen en dat ik op geen enkel moment denk dat ik het niet zal halen. Het moet vlot gaan.Wie zorgt voor de morele bijstand?Ik heb twee vriendinnen die het ook een fijne uitdaging vinden om te gaan voor de elf kilometer, dus meestal ga ik met hen mee.Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?Dat varieert. Meestal is dat een mix van Foo Fighters en Jack Johnson, hard en zacht dus. En af en toe een Beyoncé ertussen. Zo blijf ik gemotiveerd, want door te sporten kan ik ook zo'n lichaam krijgen als zij.Reuben Lefevere