Tot 12 mei volgen we enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op onze Ladies Run in Kortrijk. Deze week: VRT-nieuwsanker Martine Tanghe.

Hebt u een vast trainingsparcours?
Ik loop ik de buurt waar ik woon, in de buurt Leuven. Bij het parcours dat ik neem, wisselen bos, velden en de grote weg elkaar af. Ik loop in een lus en ik bepaal elke keer hoe groot ik die maak, afhankelijk van welke weg ik neem.

Vlot het lopen zelf een beetje?
Ik raak tegenwoordig vlot aan een kilometer of negen en ik probeer toch twee keer per week te gaan lopen. Het gaat niet altijd even vanzelf, maar ik voel dat ik vorder. Op de Ladies Run haal ik zeker de eindmeet.

Wie zorgt voor de morele bijstand?
Ik loop altijd alleen en val daar niemand mee lastig, dat werkt het beste voor mij.

Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?
Ik luister wel graag naar muziek tijdens het lopen en dat kan een eclectische mix zijn. REM en Ozark Henry speel ik vaak, maar ook Edith Piaf en The Dubliners staan ertussen, heel afwisselend dus.

Reuben Lefevere

Tot 12 mei volgen we enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op onze Ladies Run in Kortrijk. Deze week: VRT-nieuwsanker Martine Tanghe.Hebt u een vast trainingsparcours? Ik loop ik de buurt waar ik woon, in de buurt Leuven. Bij het parcours dat ik neem, wisselen bos, velden en de grote weg elkaar af. Ik loop in een lus en ik bepaal elke keer hoe groot ik die maak, afhankelijk van welke weg ik neem.Vlot het lopen zelf een beetje? Ik raak tegenwoordig vlot aan een kilometer of negen en ik probeer toch twee keer per week te gaan lopen. Het gaat niet altijd even vanzelf, maar ik voel dat ik vorder. Op de Ladies Run haal ik zeker de eindmeet.Wie zorgt voor de morele bijstand? Ik loop altijd alleen en val daar niemand mee lastig, dat werkt het beste voor mij.Wat speelt er op uw iPod tijdens de training? Ik luister wel graag naar muziek tijdens het lopen en dat kan een eclectische mix zijn. REM en Ozark Henry speel ik vaak, maar ook Edith Piaf en The Dubliners staan ertussen, heel afwisselend dus.Reuben Lefevere