Tot 12 mei volgen we bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op de Weekend Knack Ladies Run in Kortrijk. Deze week: Knackvormgeefster Nikka Cuypers.

Hebt u een vast trainingsparcours?
Ik loop in het centrum van Leuven, langs de Ring, langs de Vaart of dwars door de stad. Rondjes rennen vind ik niet leuk, dus op de looppiste van het 'sportkot' zul je mij niet vinden. Ik ben al eens naar mijn schoonouders in Heverlee gelopen, en dat bleek dichterbij dan ik dacht. Mijn training was nog niet rond toen ik bij hen aankwam. Toen moest ik wel een rondje lopen.

Vlot het lopen zelf een beetje?
Het maakt me energieker en vrolijker. Ik train gemiddeld drie keer per week, volgens de schema's van Mieke Boeckx, en ik heb er nog altijd zin in. Alleen als het slecht weer is, pas ik. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ik op 12 mei de elf kilometer zal kunnen uitlopen.

Wie zorgt voor de morele bijstand?
Ik vertrek bijna altijd alleen, maar één keer per week loop ik samen met een collega 's middags. Mijn vriend en familie moedigen me aan en mijn stiefvader, zelf een fervent loper, geeft nuttige tips.

Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?
In het begin liep ik met de podcast van Evy Gruyaert, maar de muziek werkte me op de zenuwen. Nu heb ik een playlist gemaakt met wat ik zelf leuk vind, met onder andere Editors, Ben Harper en REM. En door de Nike+-kit weet ik hoelang ik al bezig ben. Evy's podcast gebruik ik alleen nog voor intervaltrainingen. Dan hoef ik zelf niet in de gaten te houden wanneer en hoe lang ik moet versnellen, dat vertelt zij me dan wel.

Reuben Lefevere

Tot 12 mei volgen we bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op de Weekend Knack Ladies Run in Kortrijk. Deze week: Knackvormgeefster Nikka Cuypers.Hebt u een vast trainingsparcours?Ik loop in het centrum van Leuven, langs de Ring, langs de Vaart of dwars door de stad. Rondjes rennen vind ik niet leuk, dus op de looppiste van het 'sportkot' zul je mij niet vinden. Ik ben al eens naar mijn schoonouders in Heverlee gelopen, en dat bleek dichterbij dan ik dacht. Mijn training was nog niet rond toen ik bij hen aankwam. Toen moest ik wel een rondje lopen.Vlot het lopen zelf een beetje?Het maakt me energieker en vrolijker. Ik train gemiddeld drie keer per week, volgens de schema's van Mieke Boeckx, en ik heb er nog altijd zin in. Alleen als het slecht weer is, pas ik. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ik op 12 mei de elf kilometer zal kunnen uitlopen.Wie zorgt voor de morele bijstand?Ik vertrek bijna altijd alleen, maar één keer per week loop ik samen met een collega 's middags. Mijn vriend en familie moedigen me aan en mijn stiefvader, zelf een fervent loper, geeft nuttige tips.Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?In het begin liep ik met de podcast van Evy Gruyaert, maar de muziek werkte me op de zenuwen. Nu heb ik een playlist gemaakt met wat ik zelf leuk vind, met onder andere Editors, Ben Harper en REM. En door de Nike+-kit weet ik hoelang ik al bezig ben. Evy's podcast gebruik ik alleen nog voor intervaltrainingen. Dan hoef ik zelf niet in de gaten te houden wanneer en hoe lang ik moet versnellen, dat vertelt zij me dan wel.Reuben Lefevere