Tot 12 mei volgen we enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op onze Ladies Run in Kortrijk. Voormalig tv-presentatrice Lies Martens sluit deze reeks af.

Hebt u een vast trainingsparcours?
Ik woon aan de Scheldekaai van Temse. Zodra ik de deur uit ben, kan ik het jaagpad langs het water volgen. Een ideale omgeving om te lopen: rustig, mooi en vooral weinig pottenkijkers. Een toertje tot aan de visvijvers en terug is ongeveer vier kilometer.

Vlot het lopen zelf een beetje?
Eerlijk? Niet zo best. Ik was al twee keer aanwezig op de Ladies Run en telkens bleef ik op vijf kilometer steken. Mijn doel was dit jaar de volledige elf kilometer te kunnen lopen, maar zoals het nu gaat, zal ik al blij zijn als ik zonder kleerscheuren de vijf kilometer haal. Ik ben eind vorig jaar met een eigen bloemenzaak gestart en daar kruipt voor een beginnende zelfstandige zowat alle tijd in: 's ochtends om 6.30 uur uit bed en vaak laat erin. Maar tijdsgebrek, heb ik al van collega-lopers vernomen, telt niet. Dus laten we het erop houden dat ik mijn best doe.

Wie zorgt voor morele bijstand?
Mijn man heeft er al vijf marathons opzitten, dus die is volleerd en in prima conditie. Samen lopen is erg motiverend. Hij loopt ook altijd een beetje voor me uit, wat geweldig frustreert, maar tegelijk is hij een soort haas.

Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?
Ik ben een seventiesmadam: ik hou op zulke moment van de Doobie Brothers, van Stevie Wonder, Sniff 'n' the Tears en meer van dat soort vrolijk gehuppel. Ik zoek ook al een tijdje You van Scooter, een Belgisch groepje. Dus bij deze: leveranciers zijn welkom.

Wim Denolf

Tot 12 mei volgen we enkele bekende en minder bekende Vlamingen tijdens hun voorbereiding op onze Ladies Run in Kortrijk. Voormalig tv-presentatrice Lies Martens sluit deze reeks af.Hebt u een vast trainingsparcours? Ik woon aan de Scheldekaai van Temse. Zodra ik de deur uit ben, kan ik het jaagpad langs het water volgen. Een ideale omgeving om te lopen: rustig, mooi en vooral weinig pottenkijkers. Een toertje tot aan de visvijvers en terug is ongeveer vier kilometer.Vlot het lopen zelf een beetje?Eerlijk? Niet zo best. Ik was al twee keer aanwezig op de Ladies Run en telkens bleef ik op vijf kilometer steken. Mijn doel was dit jaar de volledige elf kilometer te kunnen lopen, maar zoals het nu gaat, zal ik al blij zijn als ik zonder kleerscheuren de vijf kilometer haal. Ik ben eind vorig jaar met een eigen bloemenzaak gestart en daar kruipt voor een beginnende zelfstandige zowat alle tijd in: 's ochtends om 6.30 uur uit bed en vaak laat erin. Maar tijdsgebrek, heb ik al van collega-lopers vernomen, telt niet. Dus laten we het erop houden dat ik mijn best doe.Wie zorgt voor morele bijstand?Mijn man heeft er al vijf marathons opzitten, dus die is volleerd en in prima conditie. Samen lopen is erg motiverend. Hij loopt ook altijd een beetje voor me uit, wat geweldig frustreert, maar tegelijk is hij een soort haas.Wat speelt er op uw iPod tijdens de training?Ik ben een seventiesmadam: ik hou op zulke moment van de Doobie Brothers, van Stevie Wonder, Sniff 'n' the Tears en meer van dat soort vrolijk gehuppel. Ik zoek ook al een tijdje You van Scooter, een Belgisch groepje. Dus bij deze: leveranciers zijn welkom.Wim Denolf