"We voelen aan dat het academisch succes van een student direct samenhangt met een gepaste kleding en verschijning." Zo vertegenwoordigt de school de nieuwe kledingvoorschriften die wel erg streng zijn voor de kapsels van bepaalde leerlingen: dreadlocks, vlechtjes en twists worden verboden, net als felle haarkleuren en te grote afro's. "De school focust specifiek op haarstijlen die gedragen worden door zwarte kinderen," zei vertegenwoordiger voor Kentucky en moeder van een dochter in de school Attica Scott in Courier-Journal. "Voor mij stinkt dit naar institutioneel racisme."

Voorstanders van het verbod op de 'zwarte' haarstijlen beamen de school in het standpunt dat "cultureel specifieke haarstijlen signalen kunnen zenden die voor afleiding in het klaslokaal zorgen".

(EK)

"We voelen aan dat het academisch succes van een student direct samenhangt met een gepaste kleding en verschijning." Zo vertegenwoordigt de school de nieuwe kledingvoorschriften die wel erg streng zijn voor de kapsels van bepaalde leerlingen: dreadlocks, vlechtjes en twists worden verboden, net als felle haarkleuren en te grote afro's. "De school focust specifiek op haarstijlen die gedragen worden door zwarte kinderen," zei vertegenwoordiger voor Kentucky en moeder van een dochter in de school Attica Scott in Courier-Journal. "Voor mij stinkt dit naar institutioneel racisme." Voorstanders van het verbod op de 'zwarte' haarstijlen beamen de school in het standpunt dat "cultureel specifieke haarstijlen signalen kunnen zenden die voor afleiding in het klaslokaal zorgen".(EK)