'Ik zal nooit mijn eerste ademhaling onder water vergeten', schrijft Adrian Grenier in een artikel voor Refinery29. In het stuk doet hij zijn liefde voor de onderwaterwereld uit de doeken en roept hij op om minder plastic te gebruiken. Zo vraagt hij om geen plastic rietjes (tenzij herbruikbare) meer te aanvaarden.

Oorlogsverklaring aan rietjes

'In Amerika alleen al, gooien we 500 miljoen plastieken rietjes weg per dag. Dat is genoeg plastic om de aarde twee en half keer te omcirkelen. Deze rietjes breken af in kleine partikels, die helaas worden opgegeten door vissen', legt hij uit. Grenier koopt dus nooit meer plastic rietjes voor zijn feestjes en weigert ze tijdens een avondje uit.

De inzet van Adrian Grenier leverde hem een Ocean Leadership Award op. Deze prijs werd in het leven geroepen in 2014 als een samenwerking tussen Monterey Bay Aquarium en de Paul Walker Foundation om individuen te belonen die hun publieke status gebruiken om de oceanen te redden dankzij filantropische inspanningen.

Respect voor de oceanen

Het komt allemaal neer op meer respect tonen voor de oceanen en haar inwoners. 'In mijn eerste duikles leerde ik om een gast van de oceaan te worden, om de onderwaterwereld te observeren en bewonderen, niet om ze te domineren.'

'Als we nu niet stoppen met die overconsumptie van plastic, zullen er binnenkort meer plastieken deeltjes dan vissen rondzwemmen in onze wateren', licht de acteur toe. Zoals Greenpeace het al jaren zegt: Er is geen tijd te verliezen. (LP)

'Ik zal nooit mijn eerste ademhaling onder water vergeten', schrijft Adrian Grenier in een artikel voor Refinery29. In het stuk doet hij zijn liefde voor de onderwaterwereld uit de doeken en roept hij op om minder plastic te gebruiken. Zo vraagt hij om geen plastic rietjes (tenzij herbruikbare) meer te aanvaarden. Oorlogsverklaring aan rietjes 'In Amerika alleen al, gooien we 500 miljoen plastieken rietjes weg per dag. Dat is genoeg plastic om de aarde twee en half keer te omcirkelen. Deze rietjes breken af in kleine partikels, die helaas worden opgegeten door vissen', legt hij uit. Grenier koopt dus nooit meer plastic rietjes voor zijn feestjes en weigert ze tijdens een avondje uit. De inzet van Adrian Grenier leverde hem een Ocean Leadership Award op. Deze prijs werd in het leven geroepen in 2014 als een samenwerking tussen Monterey Bay Aquarium en de Paul Walker Foundation om individuen te belonen die hun publieke status gebruiken om de oceanen te redden dankzij filantropische inspanningen. Respect voor de oceanen Het komt allemaal neer op meer respect tonen voor de oceanen en haar inwoners. 'In mijn eerste duikles leerde ik om een gast van de oceaan te worden, om de onderwaterwereld te observeren en bewonderen, niet om ze te domineren.' 'Als we nu niet stoppen met die overconsumptie van plastic, zullen er binnenkort meer plastieken deeltjes dan vissen rondzwemmen in onze wateren', licht de acteur toe. Zoals Greenpeace het al jaren zegt: Er is geen tijd te verliezen. (LP)