5 opruimtips voor hardleerse sloddervossen

© iStock

Soms lijkt het alsof er nooit een einde komt aan de stapel rommel die rondslingert in je woning. Wanneer je de woonkamer een opruimbeurt geeft, komen er uit de meest onverwachte hoeken toch nog items tevoorschijn. Het team van Apartment Therapy verzamelde vijf tips om de strijd tegen de choas te winnen.

Stapels papier

Magazines, reclamefolders, facturen en andere post: stapels papier geven meteen een slordige indruk. Een belangrijke tip hierbij is het sorteren van de post zodra je die aankrijgt. Een reclamefolder kan meteen in de doos voor oud papier, de telefoonfactuur in het vakje voor ’te betalen facturen’ en je nieuwe woonmagazine in de magazinehouder naast de sofa. Nog een laatste tip: ga ook om de zoveel weken door je magazines om er de oude en gelezen exemplaren uit te halen en weg te gooien.

Leg alles op zijn plaats

Ben jij iemand die spullen uit de kast haalt, het nodige doet en dan alles laat liggen? Wanneer je meteen elk item terug op zijn plek legt, dan zal de wanorde nooit zo snel meer groeien. Apartment Therapy geeft ons een goede tip: van zodra je een kamer in je woning verlaat, neem telkens alles mee wat niet in die ruimte hoort.

via GIPHY

Orde in je kleerkast

Kleren zijn in vele gevallen een grote chaosfactor. Het is eenvoudig om je kleren nadat je ze hebt uitgetrokken, gewoon in een hoekje te gooien of over een stoel te draperen. Maar zo creĆ«er je de basis van een ‘Mount Kleerkast’. Voor je je kleren in het rond zwiert, moet je even nadenken of je die blouse of die broek nog zult aantrekken. Indien neen, deponeer het meteen in de wasmand. Indien ja, plooi alles mooi op en leg het opnieuw in je kast.

Ruim op met de regelmaat van de klok

Ons geheugen laat ons vaak in de steek. ‘Ja hoor, ik ruimde pas nog op’, zal je misschien wel eens zeggen. Maar in werkelijkheid is het toch al meer dan een week of zelfs langer geleden. Hou een planning bij zodat je regelmatig eventjes de handen uit de mouwen steekt. Op die manier hoef je geen gigantische interventies te doen wanneer het eigenlijk te laat is.

Vraag medewerking van je huisgenoten

Jij mag dan je best doen, maar dat maakt niets uit als je huisgenoten er hun voeten aan vegen. Licht hen in en vertel hen welke moeite jij doet. Spreek enkele regels af waaraan iedereen zich moet houden. Zijn jouw huisgenoten dieren? Kies dan voor gebruiksvriendelijke spullen voor hun onderhoud. Eetbakjes die uit het zicht staan, schoonmaakvriendelijke kattenbakken of een schuif waar je al hun brokken kan bewaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content