Star Wars fanaten omcirkelden 4 mei natuurlijk al lang met fluorstift in hun agenda. Op die dag vieren ze namelijk hun Star Wars Day. Pas wanneer je die datum naar het Engels vertaalt, wordt duidelijk waarom ze net dan hun feestdag prikten. 'May the fourth' , naar de legendarisch slagzin 'may the force be with you', die zelfs Star Wars-leken niet onbekend is.

Voor deze editie van Star Wars Day spaarde Walt Disney tijd noch moeite. In Amerika stampten ze in 2014 Star Wars Legion uit de grond, een samenwerking tussen creatievelingen van The Walt Disney Company. In minder dan drie weken tijd maakten ze daar 300 zorgvuldig versierde miniatuurversies van de befaamde Stormtrooper helm. De tentoonstelling daarvan in Los Angeles was zo'n succes, dat Walt Disney datzelfde project nu ook in België wilde herhalen. Daarvoor trokken ze dertig Belgische artiesten aan de mouw, die hun creativiteit mochten botvieren op de helmen.

Grote namen

De namen die meewerkten aan dit project waren dan ook niet min: ontwerper Eric Beauduin goot zijn inbreng in een design voor een helm, maar ook juwelenontwerper Ludovic Colpaert en Flor Janssens van Atelier 11 en nail artist Elfi De Bruyn waren enthousiast.

Wat er uiteindelijk geworden is van die helmpjes, kan je op woensdag 4 mei ontdekken in het oude atelier van Christophe Coppens, op de Nieuwe Graanmarkt in Brussel. Een eenmalige kans, want de dag erna is de tentoonstelling weer verdwenen. Wie dan nog een blik wil werpen op de creaties, kan terecht op de website van Star Wars België.

(SDW)

Star Wars fanaten omcirkelden 4 mei natuurlijk al lang met fluorstift in hun agenda. Op die dag vieren ze namelijk hun Star Wars Day. Pas wanneer je die datum naar het Engels vertaalt, wordt duidelijk waarom ze net dan hun feestdag prikten. 'May the fourth' , naar de legendarisch slagzin 'may the force be with you', die zelfs Star Wars-leken niet onbekend is. Voor deze editie van Star Wars Day spaarde Walt Disney tijd noch moeite. In Amerika stampten ze in 2014 Star Wars Legion uit de grond, een samenwerking tussen creatievelingen van The Walt Disney Company. In minder dan drie weken tijd maakten ze daar 300 zorgvuldig versierde miniatuurversies van de befaamde Stormtrooper helm. De tentoonstelling daarvan in Los Angeles was zo'n succes, dat Walt Disney datzelfde project nu ook in België wilde herhalen. Daarvoor trokken ze dertig Belgische artiesten aan de mouw, die hun creativiteit mochten botvieren op de helmen. De namen die meewerkten aan dit project waren dan ook niet min: ontwerper Eric Beauduin goot zijn inbreng in een design voor een helm, maar ook juwelenontwerper Ludovic Colpaert en Flor Janssens van Atelier 11 en nail artist Elfi De Bruyn waren enthousiast. Wat er uiteindelijk geworden is van die helmpjes, kan je op woensdag 4 mei ontdekken in het oude atelier van Christophe Coppens, op de Nieuwe Graanmarkt in Brussel. Een eenmalige kans, want de dag erna is de tentoonstelling weer verdwenen. Wie dan nog een blik wil werpen op de creaties, kan terecht op de website van Star Wars België. (SDW)