De Republikeinse Conventie in Cleveland wordt niet door iedereen enthousiast onthaald. De kunstenaar Spencer Tunick en zijn vrouw Kristin zagen hun kans schoon om Trumps gebrek aan interesse in vrouwenrechten aan te kaarten. Dat deden ze met het project 'Everything She Says Means Everything'. De opzet van de installatie is dat honderd vrouwen naakt poseren met een ronde spiegel en zo de zonsopgang doen reflecteren.

Progressieve vrouwen

Op zijn website legt de kunstenaar uit dat de spiegels staan voor de reflectie van de kennis en wijsheid van progressieve vrouwen en het concept van 'Moeder Natuur'. De meeste deelnemende vrouwen willen hiermee een boodschap geven aan Donald Trump, anderen zien het als een kans om body positivity uit te dragen.

Tunick en zijn vrouw werken al sinds 1994 samen aan naakte kunstinstallaties. Ze gaat niet altijd mee naar de fotoshoots, maar bij deze wilde ze koste wat kost aanwezig zijn. 'Ik had het gevoel dat ik iets moest doen, als artiest en als vrouw.' Het duo was bang dat de politie het project zou tegenhouden, aangezien het verboden is om openbaar naakt te zijn in Ohio. De vier politieagenten die langskomen, laten de shoot echter doorgaan. 'We wilden gewoon even kijken of er geen protestmars aan de gang was', klinkt het. (LP)

De Republikeinse Conventie in Cleveland wordt niet door iedereen enthousiast onthaald. De kunstenaar Spencer Tunick en zijn vrouw Kristin zagen hun kans schoon om Trumps gebrek aan interesse in vrouwenrechten aan te kaarten. Dat deden ze met het project 'Everything She Says Means Everything'. De opzet van de installatie is dat honderd vrouwen naakt poseren met een ronde spiegel en zo de zonsopgang doen reflecteren. Progressieve vrouwenOp zijn website legt de kunstenaar uit dat de spiegels staan voor de reflectie van de kennis en wijsheid van progressieve vrouwen en het concept van 'Moeder Natuur'. De meeste deelnemende vrouwen willen hiermee een boodschap geven aan Donald Trump, anderen zien het als een kans om body positivity uit te dragen. Tunick en zijn vrouw werken al sinds 1994 samen aan naakte kunstinstallaties. Ze gaat niet altijd mee naar de fotoshoots, maar bij deze wilde ze koste wat kost aanwezig zijn. 'Ik had het gevoel dat ik iets moest doen, als artiest en als vrouw.' Het duo was bang dat de politie het project zou tegenhouden, aangezien het verboden is om openbaar naakt te zijn in Ohio. De vier politieagenten die langskomen, laten de shoot echter doorgaan. 'We wilden gewoon even kijken of er geen protestmars aan de gang was', klinkt het. (LP)