Wereldwijd groeien 220 miljoen kinderen op zonder de liefdevolle zorg van minstens een ouder. In België zijn dat er 94.600, ofwel een kind per klas. De organisatie vermoedt zelfs dat het aantal in haar eigen schatting vermoedelijk lager ligt dan de werkelijkheid. Met liefdevolle zorg bedoelt SOS Kinderdorpen drie zaken: de onvoorwaardelijke zorg van minstens één ouder, een thuis die de fysieke en emotionele veiligheid van een kind garandeert en voldoende toegang tot voeding, onderwijs en huisvesting.

"Als één van die drie ontbreekt", zegt Hilde Boeykens, directrice van SOS Kinderdorpen, "heeft dat verregaande gevolgen voor de fysieke, emotionele en mentale ontwikkeling. Dat is een last die kinderen voor de rest van hun leven als een rugzak met zich meedragen. Hoe ernstiger de situatie, hoe zwaarder die rugzak."

Onder het motto 'Geen enkel kind mag alleen opgroeien', biedt de organisatie in België en wereldwijd een warme thuis aan voor kinderen die er alleen voor staan. Maar SOS Kinderdorpen vraagt tijdens de komende campagne aan iédereen om deze kinderen niet alleen te laten staan. Iedereen, dat zijn overheden, bedrijven, ouders en iedere persoon in een positie om te helpen.

(EK)

Wereldwijd groeien 220 miljoen kinderen op zonder de liefdevolle zorg van minstens een ouder. In België zijn dat er 94.600, ofwel een kind per klas. De organisatie vermoedt zelfs dat het aantal in haar eigen schatting vermoedelijk lager ligt dan de werkelijkheid. Met liefdevolle zorg bedoelt SOS Kinderdorpen drie zaken: de onvoorwaardelijke zorg van minstens één ouder, een thuis die de fysieke en emotionele veiligheid van een kind garandeert en voldoende toegang tot voeding, onderwijs en huisvesting. "Als één van die drie ontbreekt", zegt Hilde Boeykens, directrice van SOS Kinderdorpen, "heeft dat verregaande gevolgen voor de fysieke, emotionele en mentale ontwikkeling. Dat is een last die kinderen voor de rest van hun leven als een rugzak met zich meedragen. Hoe ernstiger de situatie, hoe zwaarder die rugzak."Onder het motto 'Geen enkel kind mag alleen opgroeien', biedt de organisatie in België en wereldwijd een warme thuis aan voor kinderen die er alleen voor staan. Maar SOS Kinderdorpen vraagt tijdens de komende campagne aan iédereen om deze kinderen niet alleen te laten staan. Iedereen, dat zijn overheden, bedrijven, ouders en iedere persoon in een positie om te helpen. (EK)