Lokken en bh-opvulling Marilyn Monroe onder de hamer

Marilyn Monroe © -

Je kan het zo gek niet bedenken, of het wordt geveild. Drieënvijftig jaar na haar dood gaan de push-uppads en haarlokken van Marilyn Monroe onder de hamer. De manier waarop ze in het bezit kwamen van de huidige eigenaar is behoorlijk luguber.

Via de website marilynfalsies.com kan je bieden op de bh-opvullingen en haarlokken van het ultieme fifties sekssymbool. Het startbod is niet min: vanaf 50.000 dollar kan je meedingen naar deze memorabilia. In een brief legt Alan Abott, een werknemer van de begrafenisondernemer waar Marilyn opgebaard lag, uit hoe hij aan deze items komt.

Gered van de vuilnisberg

Het achtergrondverhaal van deze bezittingen is redelijk griezelig: het haar werd afgeknipt voordat Monroe werd opgebaard. Om een gezwel weg te snijden, moest de lijkschouwer namelijk haar van de ster wegknippen. En ook de bh-pads zijn afkomstig uit de lijkkist. De familie van Monroe bracht de items naar de begrafenisondernemer, maar die koos uiteindelijk voor een katoenen opvulling van de bh. Het haar en de pads werden in de vuilnisbak gegooid, maar Abott redde ze van de rit naar de vuilnishoop.

De actrice droeg de pads om haar boezem eruit te laten zien alsof ze geen bh droeg. De opvullingen werden dan ook bevestigd tussen haar bh en sweater.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content