Lindsay Lohan toch weg bij Ungaro

Lindsay Lohan blijkt niet langer actief te zijn als artistiek adviseur van Ungaro.

Lindsay Lohan, de Hollywoodactrice die vorig jaar bij het Franse modehuis Emanuel Ungaro werd ingelijfd als artistiek adviseur, blijkt er niet langer actief te zijn. “Ze was vanochtend niet aanwezig bij de show. Ze is niet betrokken bij deze collectie”, gaf Ungaro-eigenaar Asim Abdullah na het defilé in Parij toe aan modemagazine Woman’s Wear Daily. Ontwerpster Estrella Archs, die vorig jaar nog samenwerkte met Lohan, bevestigde aan het Britse persagentschap Reuters dat ze het dit keer zonder advies van de filmster gedaan had.

De ontwerperscarrière van Lohan beperkt zich dus tot welgeteld één collectie en de modewereld vraagt zich nog altijd af of haar werk een ramp dan wel een noodzakelijke grap was. De collectie die het duo Archs-Lohan vorig jaar presenteerde (en die bestemd is voor de zomer van 2010) bestaat uit korte jurken die de billen bijna bloot laten en tepelstickers die eigenlijk enkel voor strippers geschikt zijn. De kritiek van de modepers was vernietigend. “Je hebt ups en downs en je leert meer van de de downs dan van de ups”, wilde Archs daar nog over kwijt.

De omstreden collectie is trouwens zopas in de winkels beland. Gelukkig waren de aankopers iets minder hard dan de pers. Enkel online boetiek net-a-porter stopte de samenwerking met Ungaro na het debuut van Lohan. Bloomingdales verkoopt de collectie wel. “Het is niet zozeer de reactie van de pers, maar wel die van de klant die voor ons belangrijk is”, aldus Stephanie Solomon, modedirecteur bij het New Yorkse warenhuis.

Ann Heylens.

Bekijk de collectie van Lindsay Lohan voor Ungaro op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content