Lenty Frans kroont zich Miss België 2016

© Belga

De 21-jarige Lenty Frans uit het Antwerpse Sint-Lenaarts is de nieuwe Miss België 2016. ‘Doel is om België nu zo goed mogelijk te vertegenwoordigen’, reageerde ze na de slotshow.

Lenty Frans is de nieuwe Miss België 2016. Dat maakte juryvoorzitster Darline Devos zaterdagavond bekend aan het einde van een galashow in Plopsaland De Panne. Zij kreeg het kroontje van haar voorgangster, de Antwerpse Annelies Törös.

De 21-jarige Antwerpse was de beste van 30 finalistes en mag zich een jaar lang de mooiste vrouw van België noemen.

Lenty Frans kroont zich Miss België 2016
© Belga

“Ik wist op het eerste moment niet wat er gebeurde. Ik ben uiteraard heel blij met deze titel”, reageert de verraste Frans vlak na de verkiezing. Ze viel meteen in de armen van haar ouders en zus. “Ik schrok wat van deze overwinning. Ik ga nu eerst wat genieten, maar daarna wil ik aan de slag. Activiteiten doen, fotoshoots maken, en uiteraard België zo goed mogelijk vertegenwoordigen.”

Voor organisator Devos was de uitslag minder verrassend. “Er waren verschillende namen, maar zij kwam steeds terug. Ze behoorde tot de favorieten. Iedereen was wat besluiteloos, maar na de punten kwam Lenty toch duidelijk naar voren. Ik verwacht veel inzet het komende jaar.”

Frans studeert geneeskunde en houdt van dans. Dat ze ook populair was onder haar medekandidates bewijst haar bijkomende titel als Miss Sympathy.

Eerste eredame werd de 18-jarige Stephanie Geldhof uit Erpe-Mere. De 20-jarige Bo Praet uit Laarne mocht als tweede eredame mee het podium op.

Vorig jaar mocht Miss België naar Miss Universe, de eerste eredame naar Miss World. “Hoe we het dit jaar gaan doen is nog niet duidelijk. Ik wil hier goed over nadenken en het juiste profiel kiezen voor de juiste verkiezing”, aldus Devos. Zowel Lenty als Stéphanie kijken nu al uit naar die internationale competities, maar willen in de eerste plaats genieten.

Andere awards

Naast die van Miss België werden nog zes andere awards uitgereikt onder de 30 finalistes. De 20-jarige Bo Praet uit Laarne werd Beach Babe. Miss Sport is dit jaar de 18-jarige Stephanie Geldhof uit Erpe-Mere. De Oostendse Emily Vanhoutte, 21 jaar, mag zich Miss Social Media noemen. Miss Talent is de 21-jarige Camille Vanhiesbecq uit Péronnes-les-Binches.

De 24-jarige Stefanie Beerens-De Loor uit Zottegem, het grootste meisje met haar 1,80 meter, zette zich het best in voor een goed doel, namelijk Villa Rozerood, en is Miss Charity. Het meisje dat het best op catwalk presteert was Sarah Devos uit Zedelgem. De 21-jarige kreeg de titel Miss Model. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content