Lagerfeld stelt nieuwe muze Alice Dellal voor

Het Britse model wordt het nieuwe gezicht van de handtassenlijn ‘Boy’.

Het Britse model Alice Dellal wordt het nieuwe gezicht van de handtassenlijn ‘Boy’ van het Franse modehuis Chanel. De geruchten over ruige Alice gingen vorige week als een lopend vuurtje de wereld rond. Intussen heeft Chanel ze bevestigd.

Alice Dellal is behalve model ook muzikant en eigenaar van het muzieklabel Sweet Dick Music. Met haar neuspiercing en haar halfgeschoren hoofd straalt ze bovendien pure rock-‘n-roll uit. Deze ruige look plaatst Dellal op het verlanglijstje van heel wat populaire fotografen, magazines en labels. Op haar palmares pronken namen als Agent Provocateur, Alexander Wang voor Uniqlo, Burberry, Mango, Paule K, PussyGlamore en Rare.

Karl Lagerfeld ontdekte Alice Dellal enkele maanden geleden tijdens een fotoshoot en viel onmiddellijk voor haar aparte stijl. “Dellal vertegenwoordigt perfect al het unieke aan de handtassenlijn, die vooral niét comformistisch vrouwelijk wil zijn,” zegt modehuis Chanel aan Women’s Wear Daily. Lagerfeld fotografeerde het model voor de campagne blijkbaar wel vrouwelijker dan we van haar gewoon zijn.

Jerry Hall, Lily Allen, Blake Lively en Diane Kruger mochten eerder al bij Chanel aantreden. In maart kunnen we kennismaken met de controversiële campagne van hun opvolgster. (FDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content