Lady Gaga klaagt verkrachtingen op universiteiten aan in nieuwste videoclip

© gf

Lady Gaga heeft haar nieuwe video voor ‘Till It Happens To You’ onthuld. Met de klemmende clip brengt ze de aanhoudende verkrachtingen op universiteiten onder de aandacht.

Geen Lady Gaga of extravaganza te zien in haar nieuwe clip ‘Till it Happens To You’. De zwartwitvideo voor de song, die ze samen met Diane Warren schreef voor de documentaire ‘The Hunting Ground’, volgt enkele jonge adolescenten die tijdens en na een campusfeestje verkracht worden, en achteraf hun leven proberen op te bouwen. Het is de harde, dagdagelijkse realiteit op Amerikaanse universiteiten die hier in de clip onverbloemd in beeld wordt gebracht, zo meldt ook de begingeneriek.

Met deze confronterende beelden wil Lady Gaga aan de alarmbel trekken over een praktijk die veelvuldig plaatsvindt en bijna even vaak in de doofpot wordt gestopt. De videoclip wordt ook getoond in de documentaire ‘The Hunting Ground’ die wil focussen op het feit dat seksuele agressie niet altijd plaatsvindt op verlaten plekken, ook vaak op campussen. ‘Een op vijf studentes zal dit jaar aangerand worden, tenzij er iets verandert’, luidt het aan het einde van de videoclip. Een krachtig signaal.

Lady Gaga, zelf slachtoffer van een soortgelijk geweld tijdens haar jeugd, gaat een groot deel van de opbrengsten schenken aan organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen verkrachtingen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content