Lady Gaga draagt opnieuw een vleesjurk

Tijdens een optreden in Tokyo verscheen het popicoon opnieuw in een creatie van rauw vlees om haar lijf.

Lady Gaga droeg opnieuw een vleesjurk tijdens haar optreden in Tokyo. Het gaat echter niet om het originele exemplaar dat de popdiva tijdens de MTV Video Music Awards van 2010 droeg, maar om een namaakexemplaar.Tijdens een optreden in Tokyo koketteerde Lady Gaga tussen allerlei karkassen in een mouwloos jurkje met ballonrok dat van vlees leek gemaakt te zijn. Het popicoon kennende zou ze er alvast niet voor terugdeinzen, maar het bleek dus wel degelijk om een namaakexemplaar te gaan. Het vlees zag er immers na uren onder brandende spotlights nog steeds smakelijk en gezond rozig uit.

Shokeffect verdwenen

In 2010 droeg Lady Gaga al eens een -echte!- vleesjurk naar de uitreiking van de MTV Video Music Awards; een slordige, onappetijtelijke drapage die geen ondersteuning bood en waarschijnlijk ook niet al te hygiënisch zal geweest zijn. De creatie van Franc Fernandez miste zijn effect echter niet en kiekjes van Gaga en de jurk gingen de wereld rond. Nu wil Lady Gaga het dus opnieuw proberen in een namaakexemplaar. Schot in de roos als u het ons vraagt, want hoewel het shockeffect ondertussen al lang verdwenen is flatteert deze jurk haar veel beter en ziet het geheel er beter geconstrueerd en steviger uit.

Geen bloedspoor

Niet dat Lady Gaga geen fan was van het origineel. In verschillende interviews verdedigde de popster destijds haar outfit, zeggende dat het vlees goed rook en dat voor de jurk enkel heel goedkope stukken vlees werden gebruikt. Met een zekere trots zei de ze eveneens dat er geen bewaarmiddelen of kleurstoffen aan de jurk werden toegevoegd en dat hij ongelofelijk comfortabel zat. “Bovendien laat hij geen bloedspoor na, dat vond ik wel belangrijk”, aldus Gaga tijdens het rodelopergesprek voor de MTV Video Awards van 2010. De uitgedroogde vleesjurk hangt immidels in de Rock ’n Roll Hall of Fame.

Welke jurk nu ook uw voorkeur wegdraagt -het origineel of de kopie-, wij raden af uzelf te behangen met enkele schellen zondagse rosbief tenzij u een carrière als internationaal artiest ambieert. Voor gewone stervelingen geldt immers de gouden regel: côte à l’os is geen couture. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content