L’ Wren Scott: de ‘gracieuze gazelle’ die niet meer verder wou

L’Wren Scott, modeontwerpster en vriendin van Mick Jagger, heeft zich van het leven beroofd. Hoe kan het dat iemand die zo perfect lijkt, het plots allemaal niet meer ziet zitten?

L’Wren Scott, modeontwerpster en vriendin van Mick Jagger, heeft zich van het leven beroofd. Hoe kan het dat iemand die zo perfect lijkt, het plots allemaal niet meer ziet zitten?

Gisterenavond werd het nieuws bekendgemaakt dat modeontwerpster L’Wren Scott (49) zichzelf van het leven beroofd had. Ze werd gevonden door haar assistente in haar appartement in Manhattan, New York. Als een donderslag bij heldere hemel, want er leek geen vuiltje aan de lucht in het leven van de modeontwerpster. Haar vriend, de 70-jarige Mick Jagger, was in Australië voor een reeks concerten in het land, dus ook hij moet deze gebeurtenis niet hebben voelen aankomen. Bovendien lag er heel wat familiegeluk in het vooruitzicht: zo bevallen binnenkort de dochter én kleindochter van Mick Jagger van een kindje. Familiegeluk dat nu abrupt beëindigd wordt door de zelfdoding van L’Wren Scott.

De vraag is natuurlijk wat haar tot deze wanhoopsdaad gedreven heeft. Intussen bulkt het internet al van de theorieën en iedereen lijkt wel te weten waarom Scott dit gedaan heeft. We zetten de meest plausibele theorieën op een rijtje.

Gigantische schuldenberg

Eerst en vooral is er de piste van de ‘schuldenberg’. Zo zou het bedrijf van L’Wren Scott zich voor miljoenen euro’s in de schulden hebben gewerkt. Elk jaar ging haar modelabel dieper en dieper in de schulden en volgens bepaalde bronnen, waaronder de Daily Mail, was ze hier enorm beschaamd over. In januari van dit jaar besloot Scott om zich nog op het laatste nippertje terug te trekken uit de modeweek van Londen, omdat haar collectie niet op tijd klaar was. Maar nu komt aan het licht dat ze niet aanwezig was op de modeweek omdat haar collectie niet klaar was, maar omdat ze gewoon geen geld meer hadden om aan dit mode-event deel te nemen. Het eergevoel van de fiere L’Wren Scott zou hier enorm door gekrenkt zijn. Na dit voorval verdween ze meer en meer naar de achtergrond en hulde ze zich in stilte. Zo postte ze nauwelijks nog iets op Instagram en was ze niet meer actief op andere sociale media. Na het afzeggen van haar modeshow in Londen is er duidelijk iets gebroken bij Scott.

Depressies

Een andere geloofwaardige denkpiste is dat L’Wren Scott leed aan depressies en een bepaalde gebeurtenis haar heeft doen besluiten om zichzelf van het leven te beroven. Langs de buitenkant bewoog Scott zich als een elegante gazelle, maar binnenin zou ze niet altijd even gelukkig geweest zijn. Ook vrienden van de ontwerpster bevestigen dat ze leed aan depressies, zo schrijven verschillende media. Een paar weken geleden zou er nog een incident geweest zijn waarbij L’Wren Scott zichzelf iets had aangedaan. Bovendien was ze niet van plan om met haar vriend Mick Jagger op tournee te gaan, iets wat ze anders altijd deed. Zo week ze op geen enkel moment van zijn zijde. Er moet dus wel een kink in de kabel zijn geweest.

Haar relatie met Mick Jagger

Een andere denkpiste is dat haar relatie met Mick Jagger voorbij was. Al zijn we ervan overtuigd dat we de oorzaak hier eigenlijk niet moeten zoeken. Zo werd dit bericht meteen tegengesproken door de woordvoerder van het koppel. Sinds 2001 vormen ze een hecht team, en dat was tot op de dag van vandaag niet veranderd. Toch zou er een afstand komen tussen het koppel in de volgende maanden, aangezien Mick Jagger op wereldtournee vertrok met zijn ‘Stones’. Ook de band met de familie van Mick was niet altijd even rooskleurig. Zo werd ze niet uitgenodigd op de ‘babyshower’ van de dochter en kleindochter van Mick Jagger in Londen. Dit gaf haar ongetwijfeld het gevoel dat ze niet helemaal werd aanvaard binnen de Jagger-clan.

Toch zal het altijd gissen blijven naar de exacte reden van haar zelfmoord, aangezien ze geen afscheidsbriefje voor de familie achterliet. Een harde noot om kraken voor familie en vrienden. Ook haar collega’s binnen de modewereld en de bekende klanten van haar modelabel blijven in shock achter. De vraag is nu natuurlijk hoe het verder moet en wat de The Rolling Stones zullen aanvangen met hun aankomende tournee. Veel vragen die (nog) onbeantwoord blijven.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content