Kritiek op Victoria Beckham omdat Harper (3) nog steeds een tut heeft

© Reuters

In Los Angeles werd Harper gefotografeerd met een fopspeen in haar mond. Het begin van een discussie, waarbij moeder Victoria met de vinger wordt gewezen.

In Los Angeles werd Harper gefotografeerd met een fopspeen in haar mond. Het begin van een discussie, waarbij moeder Victoria met de vinger wordt gewezen.

In Groot-Brittannië is er een discussie ontstaan over de leeftijd tot wanneer kinderen een tut mogen hebben. Aanleiding hiervoor is dat Harper Beckham, de 3-jarige dochter van Victoria en David Beckham, nog steeds gefotografeerd wordt met een tut in haar mond. Voor heel wat mensen is Harper daarmee de ‘aanvaardbare’ leeftijd voor tutten gepasseerd en zouden haar ouders wel beter moeten weten. Zo wordt Victoria nu met de vinger gewezen en zou ze, door haar dochter nog een tut toe te laten, het spraakvermogen van Harper in gevaar brengen. Ook voor de ontwikkeling van haar tanden zou het langdurig tutten nefast zijn.

Leeftijdsgrens ligt op 12 maanden

De wetenschap heeft in het verleden al bewezen dat het langdurig tutten niet goed is voor een kind. Het geven van een tut is bedoeld om een kind te kalmeren voor het slapengaan en wordt enkel aangeraden voor baby’s. De leeftijdsgrens ligt op 12 maanden. Wie een tut gedurende een te lang periode tolereert, dat zal zorgen voor problemen met de spraak en de tanden van het kind. Maar sommige ouders gaan over deze ‘leeftijdsgrens’ heen omdat het kind onophoudelijk huilt en met een tut gesust kan worden. Of omdat het een gewoonte is geworden.

Zwangerschapsexpert Clare Byam-Cook verklaarde dat Victoria Beckham de gezondheid van haar jongste kind in gevaar brengt. Dat schrijft de Daily Mail. “Het te lang toelaten van een tut zorgt ervoor dat de tanden van het kind naar voor zullen groeien”, aldus Byam-Cook. “Bovendien zal het kind veel meer dingen aanwijzen en lui worden als het op praten aankomt.”

Misschien dat Harper haar tut dan toch maar moet afgeven aan mama en papa. Onder haar kopkussen steken of aan de Kerstman schenken. Opties genoeg. Er is alleen het gevaar dat ze dan, om de tut te vervangen, haar duim in de mond zal steken. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content