Kopieert Jessica Simpson Christian Louboutin?

Jessica Simpson haar zelfontworpen sandaal lijkt verdacht veel op die van Christian Louboutin.

Vergelijkende foto’s laten er geen twijfel over bestaan: voor haar nieuwste schoenenontwerp Evangela vond Jessica Simpson inspiratie bij de beroemde Straratata-sandalen van Christian Louboutin.

Naast de kleur van enkele details zoals de hak, riempjes en gesp verschilt ook de kleur van de zool. In plaats van het kenmerkende rood koos Simpson voor huidskleur. In een reclamecampagne voor haar nieuwe schoenenlijn pakt de zwangere zangeres uit met het nieuwe paar.

Louboutin bracht zijn versie al in 2010 op de markt. Door de populariteit van de schoenen onder sterren waren ze in een mum van tijd uitverkocht. Het paar van Louboutin kostte bijna 1000 dollar, dat van Simpson een kleine 100 dollar.

Geen rechtszaak

Ook in 2009 waagde Simpson zich al eens aan kopieergedrag: toen vond ze inspiratie bij Sergio Rossi. Al hoeft Simpson ook nu niet veel te vrezen: kledij en accessoires vallen niet onder de copyright-regel in de Verenigde Staten.

Omgekeerd is het voor Louboutin niet de eerste keer dat hij gekopieerd wordt. Vorig jaar nog daagde hij Yves Saint Laurent voor de rechter, omdat die de typisch rode Louboutin-zool gekopieerd had. Al stelde de rechter YSL uiteindelijk in het gelijk, omdat “kleur in de mode een ingrediënt is”. (EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content