Zwitserland mag dan in oppervlakte een klein land zijn, op het gebied van duurzaamheid is het groots in haar daden. Zwitserland is vaak toonaangevend ecologisch en simpelweg de duurzame wereldkampioen. Recycleren is een levensstijl, er zijn strenge voorschriften voor afvalverwerking, bossen worden beschermd, landschapsplanning en bouwprojecten zijn strikt geregeld.

Kaas en chocolade... als je culinaire kennis van Zwitserland beperkt blijft tot deze twee, raden wij je sterk aan verder te lezen. Zwitserland heeft immers veel meer te bieden dan de klassieke raclette, een fondue moitié-moitié, gruyèrekaas, Bündner Fleisch of repen chocolade. De Zwitserse keuken combineert invloeden uit de Duitse, Franse en Noord-Italiaanse keuken. Per regio is het verschil groot, maar veel gerechten hebben de lokale grenzen overschreden en zijn in heel Zwitserland geliefd. Ga mee op een Zwitserse culinaire en culturele ontdekking.

Eender waar je in Zwitserland kijkt, overal word je overweldigd door fenomenale landschappen. Indrukwekkende bergen met eeuwige sneeuw en ijs, glinsterende gletsjers, diepblauwe bergmeren, groene alpenweiden... Voor een geslaagde zomervakantie is Zwitserland het Alpenland bij uitstek. Zowel voor de pure natuurliefhebber als voor de sportieve vakantieganger heeft Zwitserland een uitgebreid aanbod: van wandelen in natuurparken, over fietsen tot klimmen.

Uiteraard denk je bij Zwitserland in de eerste plaats aan natuur en bergen. Maar wist je dat de Zwitserse steden eveneens het perfecte decor kunnen zijn voor jouw zomervakantie in Zwitserland? Ga even mee op ontdekking!

Mocht je ons vragen welk voorwerp perfect symbool staat voor Zwitserland, dan zouden we bij het Zwitsers zakmes uitkomen. Net als het land is ook daarbij veelzijdigheid troef. Zwitserland is klein in oppervlakte maar groots in verscheidenheid. Op zoek naar een reeks tips voor een geslaagde zomervakantie in Zwitserland? Dan zit je hier gebeiteld.