Ongekende kasteelpracht

"Het bekendste kasteel rond Parijs is dat van Versailles, maar ook het kasteel van Fontainebleau is het bezoeken waard. De architectuurparel is sinds 1981 Unesco-werelderfgoed en toont je een sterk staaltje van de geschiedenis van Frankrijk. Onder meer Napoléon verbleef er en de 1.500 kamers herbergen in totaal acht eeuwen koninklijke aanwezigheid. Buiten valt hier evenveel te beleven als binnen, want het domein is goed voor 130 hectare bossen en parken."

Moderne keukenmeesters

© Pierre Monetta

"Brasserie Champeaux ligt in het imposante Canopée des Halles in het eerste arrondissement. Sterrenchef en gastronomisch instituut Alain Ducasse steekt er sinds 2016 de charme van de belle époque in een modern jasje. Samen met chef Kévin Kowal, laat hij je proeven van herwerkte klassiekers uit de Franse brasseriekeuken. Een perfect plekje voor de lunch! Natuurlijk kun je er ook 's avonds terecht, nip er dan zeker van een cocktail "La halle des Halles", genaamd naar de sprankelende geschiedenis van de buurt."

Parijse charme

"Wegdromen naar vroeger doe je tijdens de wandeling in het 11e en 12e arrondissement. Je verkent er de typische Parijse wijken en ziet hoe ze doorheen de tijd evolueerden. Struin door de eeuwenoude rue Faubourg Saint-Antoine, koop topproducten in de overdekte markt van Aligre, herbeleef de woelige Franse geschiedenis aan de Place de la Bastille en wandel op de Coulée verte, een voetpad met véél groen, aangelegd op het viaduct van een oude spoorweg."

Proeven van het seizoen

"Voor gastronomische verrassingen van de bovenste plank trek je naar Atelier Gambey Pierre Sang, het tweede restaurant van chef-kok Pierre Sang Boyer. De chef kookt hier zonder kaart en laat zich voor zijn fusie van Franse en Koreaanse smaken leiden door de seizoensproducten van lokale handelaars. Een interieur met bakstenen, hoge houten tafels, een open keuken en interessante wijnkaart maken de ervaring compleet."

Ook zin om in 2018 naar Parijs te gaan?

Ongekende kasteelpracht"Het bekendste kasteel rond Parijs is dat van Versailles, maar ook het kasteel van Fontainebleau is het bezoeken waard. De architectuurparel is sinds 1981 Unesco-werelderfgoed en toont je een sterk staaltje van de geschiedenis van Frankrijk. Onder meer Napoléon verbleef er en de 1.500 kamers herbergen in totaal acht eeuwen koninklijke aanwezigheid. Buiten valt hier evenveel te beleven als binnen, want het domein is goed voor 130 hectare bossen en parken."Moderne keukenmeesters"Brasserie Champeaux ligt in het imposante Canopée des Halles in het eerste arrondissement. Sterrenchef en gastronomisch instituut Alain Ducasse steekt er sinds 2016 de charme van de belle époque in een modern jasje. Samen met chef Kévin Kowal, laat hij je proeven van herwerkte klassiekers uit de Franse brasseriekeuken. Een perfect plekje voor de lunch! Natuurlijk kun je er ook 's avonds terecht, nip er dan zeker van een cocktail "La halle des Halles", genaamd naar de sprankelende geschiedenis van de buurt."Parijse charme"Wegdromen naar vroeger doe je tijdens de wandeling in het 11e en 12e arrondissement. Je verkent er de typische Parijse wijken en ziet hoe ze doorheen de tijd evolueerden. Struin door de eeuwenoude rue Faubourg Saint-Antoine, koop topproducten in de overdekte markt van Aligre, herbeleef de woelige Franse geschiedenis aan de Place de la Bastille en wandel op de Coulée verte, een voetpad met véél groen, aangelegd op het viaduct van een oude spoorweg."Proeven van het seizoen "Voor gastronomische verrassingen van de bovenste plank trek je naar Atelier Gambey Pierre Sang, het tweede restaurant van chef-kok Pierre Sang Boyer. De chef kookt hier zonder kaart en laat zich voor zijn fusie van Franse en Koreaanse smaken leiden door de seizoensproducten van lokale handelaars. Een interieur met bakstenen, hoge houten tafels, een open keuken en interessante wijnkaart maken de ervaring compleet."Ook zin om in 2018 naar Parijs te gaan?