"Waarom zou je in godsnaam met bus en trein van Adelboden naar Lenk gaan? Je houdt toch van de sneeuw?" Pertinente vragen die me een beetje verbouwereerd achterlaten. Samen met hotelmanager Anke Lock zit ik aan de lunch in The Cambrian in Adelboden. Het is treffend voor de sfeer gedurende deze trip, iedereen die ik ontmoet, heeft een ongekende passie voor sneeuw. Niet verwonderlijk, door de geografische ligging is het Berner Oberland erg sneeuwzeker, maar doordat de bergen er behoorlijk steil uit de aardkorst torenen zijn er relatief weinig skigebieden.

© Lenk-Simmental Tourismus

Op het programma van mijn ontdekkingsreis door het Berner Oberland staan drie valleien waar in de winter de weg zo goed als eindigt. Van het sportieve Adelboden reis ik naar het prachtige Lenk om vervolgens in het mondaine Gstaad mijn trip af te sluiten. De trein tekent paraat als comfortabel en rustgevend vervoersmiddel.

"Waarom zou je in godsnaam met bus en trein van Adelboden naar Lenk gaan? Je houdt toch van de sneeuw?" Pertinente vragen die me een beetje verbouwereerd achterlaten. Samen met hotelmanager Anke Lock zit ik aan de lunch in The Cambrian in Adelboden. Het is treffend voor de sfeer gedurende deze trip, iedereen die ik ontmoet, heeft een ongekende passie voor sneeuw. Niet verwonderlijk, door de geografische ligging is het Berner Oberland erg sneeuwzeker, maar doordat de bergen er behoorlijk steil uit de aardkorst torenen zijn er relatief weinig skigebieden.Op het programma van mijn ontdekkingsreis door het Berner Oberland staan drie valleien waar in de winter de weg zo goed als eindigt. Van het sportieve Adelboden reis ik naar het prachtige Lenk om vervolgens in het mondaine Gstaad mijn trip af te sluiten. De trein tekent paraat als comfortabel en rustgevend vervoersmiddel.