Laat je verleiden door deze exclusieve Griekse vakantie

Je onderdompelen in een wereld van comfort en kwaliteit, daar zorgt deze luxereis voor. Mykonos, Kos en Costa Navarino staan garant voor een zorgeloze vakantie met hotspots die het verschil maken.

Mykonos is het meest kosmopolitische eiland van Griekenland. Dit witgekalkte paradijs in het hart van de Cycladen is de jaarlijkse trekpleister voor de internationale jetset, de place to be om onder andere bekende fashion designers te spotten. Naast beroemdheden trekt dit eiland ook studenten én gezinnen aan. Hier sluiten glamour en eenvoud perfect op elkaar aan. Dat begint al in de hoofdstad Hóra, een betoverende attractie met smalle marmeren straatjes, witgekalkte huizen en kleurrijke deuren en kozijnen. Langs paarsgebloemde bougainvillea’s, kerken als de Panayia Paraportiani, het stadhuis en het kasteel beland je uiteindelijk in Matoyánni Street. Daar is het moeilijk kiezen tussen de exclusieve merkwinkels, charmante cafés en stijlvolle restaurants.

Laat je verleiden door deze exclusieve Griekse vakantie

Het ongerepte binnenland en het trendy zuiden

Laat je op Mykonos leiden door de pelikanen, de elegante mascottes van dit luxe-eiland. Zo bereik je Alefkántra, ook Klein Venetië genoemd, een 18e-eeuwse wijk met kapiteinshuizen met kleurrijke balkons en stijlvolle ramen. Of Áno Merá, het rustige dorpje in het binnenland met het historische klooster Panayia Tourliani.

De meest bekende stranden liggen aan de zuidkust. De op gezinnen afgestemde stranden zijn Órnos en Psaroú. Het sjieke Platis Yalós lonkt met zijn loungebanken. Ayia Ánna, Houlákia, Kápari, Agrári of Ayios Stéfanos zijn sobere stranden waar je ongehinderd geniet van een goed boek. Vakantie, dat is natuurlijk niet enkel rust. Tennis, golf, beachvolleybal, parachutespringen of jetskiën: het kan hier allemaal. September is dé maand voor duikfans. Overweeg snorkellessen of een boottocht op een luxejacht met schilderachtige windmolens bovenop de heuvels als decor.

Volle zeilen naar Kos

Nog niet voldaan? Een zeiltocht naar Kos is een onvergetelijke ervaring. Geniet na in een thermaal bad en laat je verwennen door de excellente service in een van de betere hotels. Uitgerust? Bezoek de specerijenmarkt of een van de vele culturele activiteiten op het eiland. Maak een fietstocht langs de kust (en de mooie stranden). Die specerijen zijn trouwens geen toeval: Kos is het eiland van Hippocrates, de vader van de medicijnen en gebruiker van kruiden voor medische redenen. Ga zeker op zoek naar Griekse gerechten met een gastronomische twist met kruiden volgens de recepten van Hippocrates.

Laat je verleiden door deze exclusieve Griekse vakantie

Exclusieve bestemming

Comfort vind je ook op het Griekse vasteland. In het Zuid-Westen van de Peloponnesos, in de provincie Kalamata wandel je door de geschiedenis in vruchtbare valleien en lage heuvels. Dit maakt van deze plek een uitgelezen golfbestemming. Kastelen op strategische heuvels domineren lieflijke dorpjes en zijn te vinden op schiereilanden met uitzicht over de oneindige zee. In deze streek leiden alle wegen naar het exclusieve Costa Navarino, bekend om zijn sjieke en toch duurzame verblijven. Golfterreinen, privéstranden, luxueuze zwembaden, bars en boetieks strijden er om je aandacht. Dit is relaxen in grote stijl.

Laat je verleiden door deze exclusieve Griekse vakantie

Praktisch

Zin in vakantie dit najaar? Mykonos, Kos en Kalamata zijn vlot te bereiken met het vliegtuig. Voor je verblijf boek je via een touroperator of rechtstreeks bij een hotel in de gewenste prijs- en luxeklasse. Noteer dat Griekenland heel snel actie ondernam om reizigers coronaproof te ontvangen, check daarvoor hun website Greece Health First. Reizigers dienen zich 72 uur voor aankomst te laten testen en ten laatste 1 dag op voorhand het online PLF formulier in te vullen.

Meer tips over deze en andere bestemmingen in Griekenland vind je op I love Griekenland.