Montafon/Vorarlberg: de garantie van een echte vakantie!

De natuur in Montafon wordt wel eens een 'balsem voor de ziel' genoemd. Waarom? Allicht omdat ze zo'n mooie combinatie biedt van rust, oorspronkelijkheid en echtheid. Montafon biedt je een natuurlijke speeltuin, waar je zowel kan rusten en luieren als sporten en bewegen. Montafon is het ideale biotoop voor wie houdt van wandelen, fietsen of e-biken, bergbeklimmen, ... Hier, in het zuiden van Vorarlberg, kan dat allemaal. Enkele cijfers nodig? 1.073 kilometer bewegwijzerde wandelpaden, 266 kilometer mountainbikeroutes, 19 bergbeklimtrajecten...

In het Montafon leiden alle wegen naar de ziel.

Maar echtheid vind je niet alleen in sportieve actie. Je kan ook heerlijk relaxen in de rustige hoekjes van dit sfeervolle Alpendal. Geniet van de schoonheid en de pracht van de natuur. Zo kan je met natuurgids Gerlinde het natuurreservaat van de Wiegensee verkennen: een fantastisch venengebied.

Uitdagend

© Andreas Meyer - WOM Medien

Toch liever wat adrenaline? Neem dan fietsgids Christoph onder de arm in Bartholomäberg en fiets rond de Itonskopf: een single trailtour die best pittig is, want pas na het hoogste punt (op 1.800 meter) komen de lastige, steile paadjes bergaf.

© Philipp Steurer - Montafon Tourismus GmbH, Schruns

Een andere garantie op adrenaline is de beklimming van de Madrisella langs de nagelnieuwe via ferrata aan de noordflank. Een verticaal stuk van 150 meter brengt je tot op de top, waar je dan van een oninneembaar 360-gradenpanorama kan genieten.

Feiten en cijfers over Montafon in de zomer

Algemeen

- 11 toeristische bestemmingen (Gaschurn, Partenen, St. Gallenkirch, Gargellen, Gortipohl, Schruns, Tschagguns, Silbertal, Bartholomäberg, Vandans, St. Anton im Montafon)

- Hoogste punt: Piz Buin, 3.312 Meter-? Gastprogramma: BergePLUS

- 17 kabelbanen en liften (Montafon Brandnertal Card meerdaagse kaart)

Wandelen

- Gemarkeerde wandelpaden: 1.073 km

- 16 themapaden (bv. Gauertaler AlpkulTour, Silberpfad, Schmugglerland, energie.weg)

- 9 Gagla-routes (kinderwandelpaden)

- Langeafstandswandelpad: Montafoner Hüttenrunde (12 etappes)

- Alpiene club- en wandelherbergen in het Montafon: 26

Fietsen

- Bewegwijzerde mountainbikeroutes: 266 km

- E-Bike Netwerk: 3 verhuurstations, 27 oplaadstations

Bergklimmen

- 19 via ferrata

- 8 klimtuinen

Overige zomeractiviteiten

- 38 bewegwijzerde loopbanen

- Historische Bartholomäberg

- 5 buitenzwembaden

- Vrijetijdspark (Aktivpark Montafon)

- 7 tennisbanen

Klik hier en ontdek alles over Montafon.

De natuur in Montafon wordt wel eens een 'balsem voor de ziel' genoemd. Waarom? Allicht omdat ze zo'n mooie combinatie biedt van rust, oorspronkelijkheid en echtheid. Montafon biedt je een natuurlijke speeltuin, waar je zowel kan rusten en luieren als sporten en bewegen. Montafon is het ideale biotoop voor wie houdt van wandelen, fietsen of e-biken, bergbeklimmen, ... Hier, in het zuiden van Vorarlberg, kan dat allemaal. Enkele cijfers nodig? 1.073 kilometer bewegwijzerde wandelpaden, 266 kilometer mountainbikeroutes, 19 bergbeklimtrajecten...Maar echtheid vind je niet alleen in sportieve actie. Je kan ook heerlijk relaxen in de rustige hoekjes van dit sfeervolle Alpendal. Geniet van de schoonheid en de pracht van de natuur. Zo kan je met natuurgids Gerlinde het natuurreservaat van de Wiegensee verkennen: een fantastisch venengebied.Toch liever wat adrenaline? Neem dan fietsgids Christoph onder de arm in Bartholomäberg en fiets rond de Itonskopf: een single trailtour die best pittig is, want pas na het hoogste punt (op 1.800 meter) komen de lastige, steile paadjes bergaf.Een andere garantie op adrenaline is de beklimming van de Madrisella langs de nagelnieuwe via ferrata aan de noordflank. Een verticaal stuk van 150 meter brengt je tot op de top, waar je dan van een oninneembaar 360-gradenpanorama kan genieten.Algemeen- 11 toeristische bestemmingen (Gaschurn, Partenen, St. Gallenkirch, Gargellen, Gortipohl, Schruns, Tschagguns, Silbertal, Bartholomäberg, Vandans, St. Anton im Montafon)- Hoogste punt: Piz Buin, 3.312 Meter-? Gastprogramma: BergePLUS - 17 kabelbanen en liften (Montafon Brandnertal Card meerdaagse kaart)Wandelen- Gemarkeerde wandelpaden: 1.073 km- 16 themapaden (bv. Gauertaler AlpkulTour, Silberpfad, Schmugglerland, energie.weg)- 9 Gagla-routes (kinderwandelpaden)- Langeafstandswandelpad: Montafoner Hüttenrunde (12 etappes)- Alpiene club- en wandelherbergen in het Montafon: 26Fietsen- Bewegwijzerde mountainbikeroutes: 266 km- E-Bike Netwerk: 3 verhuurstations, 27 oplaadstationsBergklimmen- 19 via ferrata- 8 klimtuinenOverige zomeractiviteiten- 38 bewegwijzerde loopbanen- Historische Bartholomäberg- 5 buitenzwembaden- Vrijetijdspark (Aktivpark Montafon)- 7 tennisbanen