Diegenen die op zoek zijn naar een adrenalinekick krijgen de keuze uit een quad- of buggyrit doorheen de Champagnestreek in de buurt van Epernay, Festigny en Chatillon-sur-Marne. Tweeënhalf uur in het gezelschap van Vincent Legrand, een gespecialiseerde gids en zaakvoerder van Festi'vallée, die u in geuren en kleuren vertelt wat u moet weten over al het werk dat komt kijken bij de verwerking van druif tot champagne. En dit in de prachtige omgeving van de Marnevallei.

© Alexandre lamoureux

Een andere bestemming voor een ander type avontuur. Het Loiredal verkennen met de fiets en in het gezelschap van uitzonderlijke wijnen? Wat een geweldig idee! De 'Loire à Vélo' is een 900 kilometer lange, beveiligde fietsroute langs de langste Franse rivier. Een route gevuld met adembenemende decors: grote kastelen natuurlijk, zoals Chambord, Chenonceau, Azay-Le-Rideau, maar ook emblematische steden uit de streek, zoals Tours, Saumur, Angers en Nantes. Namen die we ook terugvinden op de werelderfgoedlijst van Unesco en die grenzen aan wereldberoemde wijngaarden. Bij iedere halte kunt u proeven van een sancerre, saumur, chinon, muscadet, layon of een andere wijn uit het Tourainegebied.

© Meyer

Maar er is een ervaring die alle anderen overtreft en die velen zal doen dromen! Kruip een dag in de huid van een wijnboer uit de Elzas. Na een korte presentatie van de wijnboer over de verschillende oogsttechnieken, kunt u zelf de handen uit de mouwen steken in de wijngaard. Twee uur intense arbeid, gevolgd door een initiatie in de verwerking van druif tot wijn om uiteindelijk te genieten van een stevige wijnboerenmaaltijd. U keert terug naar huis met het diploma van 'Wijnboer' op zak, en natuurlijk ook enkele flessen.

Bent u benieuwd naar uw profiel en de onvergetelijke ervaringen die de wijngaarden u kunnen bieden? Surf dan snel naar www.visitfrenchwine.com/en/quizz.

Diegenen die op zoek zijn naar een adrenalinekick krijgen de keuze uit een quad- of buggyrit doorheen de Champagnestreek in de buurt van Epernay, Festigny en Chatillon-sur-Marne. Tweeënhalf uur in het gezelschap van Vincent Legrand, een gespecialiseerde gids en zaakvoerder van Festi'vallée, die u in geuren en kleuren vertelt wat u moet weten over al het werk dat komt kijken bij de verwerking van druif tot champagne. En dit in de prachtige omgeving van de Marnevallei.Een andere bestemming voor een ander type avontuur. Het Loiredal verkennen met de fiets en in het gezelschap van uitzonderlijke wijnen? Wat een geweldig idee! De 'Loire à Vélo' is een 900 kilometer lange, beveiligde fietsroute langs de langste Franse rivier. Een route gevuld met adembenemende decors: grote kastelen natuurlijk, zoals Chambord, Chenonceau, Azay-Le-Rideau, maar ook emblematische steden uit de streek, zoals Tours, Saumur, Angers en Nantes. Namen die we ook terugvinden op de werelderfgoedlijst van Unesco en die grenzen aan wereldberoemde wijngaarden. Bij iedere halte kunt u proeven van een sancerre, saumur, chinon, muscadet, layon of een andere wijn uit het Tourainegebied.Maar er is een ervaring die alle anderen overtreft en die velen zal doen dromen! Kruip een dag in de huid van een wijnboer uit de Elzas. Na een korte presentatie van de wijnboer over de verschillende oogsttechnieken, kunt u zelf de handen uit de mouwen steken in de wijngaard. Twee uur intense arbeid, gevolgd door een initiatie in de verwerking van druif tot wijn om uiteindelijk te genieten van een stevige wijnboerenmaaltijd. U keert terug naar huis met het diploma van 'Wijnboer' op zak, en natuurlijk ook enkele flessen.