Felix Pakhuis: food, drinks & beats

Het Felix Pakhuis is met zijn bijna 57 meter lange gevel aan het Willemdok een van de grootste en meest karakteristieke 'entrepots' van het eilandje. Naast het restaurant is er aan de Godefriduskaai een zalig terras ingericht waar je kunt genieten van jazzy summer vibes, zot lekkere cocktails en verrukkelijk barfood. De zomerbar is speciaal ontworpen voor de unieke locatie aan de jachthaven. Nippen van een lekkere Strongbow met boten op de voorgrond en beats op de achtergrond. Beter wordt het niet!

Godefriduskaai 30 in Antwerpen, www.felixpakhuis.nu

De Serre: groene oase in de stad

Een gezonde lunch of guilty pleasure? In De Serre tovert chef Jeremy Meirte lokale en seizoensgebonden ingrediënten om in heerlijke gerechten. Het lunchrestaurant is gelegen naast de Botanische Tuin, wat absoluut een grote troef is. Vorige zomer werd De Serre even omgetoverd tot Zomerbar Botaniek, waar je gezellig tussen het groen van een Strongbow kan genieten. Benieuwd wat het dit jaar wordt? Hou de Facebookpagina in de gaten voor alle laatste nieuwtjes.

Lange Gasthuisstraat 29-31 in Antwerpen, www.de-serre.be

Caffè Barbossa: goed leven

Barbossa staat voor het goede leven: goed gezelschap, goede muziek, lekker eten, lekker drinken en een goede gezondheid. Een plek waar je eventjes weg kan zijn van alles. Je proeft er Spaans gerijpt rundsvlees dat smelt op de tong, Franse broden met een stevige korst en geniet van Mediterrane muziek. Bovendien wordt de zaak getipt als dé plek waar de beste cocktails worden geshaket. Santé!

Sint-Jorispoort 2-4 in Antwerpen, www.caffebarbossa.be

ROEST: uniek interieur

Eigenzinnig, prikkelend en origineel. Zo mogen we ROEST het best omschrijven. Het interieur is een combinatie van warm en industrieel, met opmerkelijk veel planten die je meteen een urban junglegevoel bezorgen. Je bent er welkom om te ontbijten, lunchen en dineren, maar ook om chill een Strongbow te drinken aan de bar. Food or drinks? It's all good!

Sint-Aldegondiskaai 64 in Antwerpen, www.roest.be

Op zoek naar lekkere apero- en cocktailreceptjes voor deze zomer? Lees dan zeker de andere artikels in dit dossier!

Felix Pakhuis: food, drinks & beatsHet Felix Pakhuis is met zijn bijna 57 meter lange gevel aan het Willemdok een van de grootste en meest karakteristieke 'entrepots' van het eilandje. Naast het restaurant is er aan de Godefriduskaai een zalig terras ingericht waar je kunt genieten van jazzy summer vibes, zot lekkere cocktails en verrukkelijk barfood. De zomerbar is speciaal ontworpen voor de unieke locatie aan de jachthaven. Nippen van een lekkere Strongbow met boten op de voorgrond en beats op de achtergrond. Beter wordt het niet!Godefriduskaai 30 in Antwerpen, www.felixpakhuis.nuDe Serre: groene oase in de stadEen gezonde lunch of guilty pleasure? In De Serre tovert chef Jeremy Meirte lokale en seizoensgebonden ingrediënten om in heerlijke gerechten. Het lunchrestaurant is gelegen naast de Botanische Tuin, wat absoluut een grote troef is. Vorige zomer werd De Serre even omgetoverd tot Zomerbar Botaniek, waar je gezellig tussen het groen van een Strongbow kan genieten. Benieuwd wat het dit jaar wordt? Hou de Facebookpagina in de gaten voor alle laatste nieuwtjes.Lange Gasthuisstraat 29-31 in Antwerpen, www.de-serre.beCaffè Barbossa: goed leven Barbossa staat voor het goede leven: goed gezelschap, goede muziek, lekker eten, lekker drinken en een goede gezondheid. Een plek waar je eventjes weg kan zijn van alles. Je proeft er Spaans gerijpt rundsvlees dat smelt op de tong, Franse broden met een stevige korst en geniet van Mediterrane muziek. Bovendien wordt de zaak getipt als dé plek waar de beste cocktails worden geshaket. Santé!Sint-Jorispoort 2-4 in Antwerpen, www.caffebarbossa.beROEST: uniek interieurEigenzinnig, prikkelend en origineel. Zo mogen we ROEST het best omschrijven. Het interieur is een combinatie van warm en industrieel, met opmerkelijk veel planten die je meteen een urban junglegevoel bezorgen. Je bent er welkom om te ontbijten, lunchen en dineren, maar ook om chill een Strongbow te drinken aan de bar. Food or drinks? It's all good!Sint-Aldegondiskaai 64 in Antwerpen, www.roest.beOp zoek naar lekkere apero- en cocktailreceptjes voor deze zomer? Lees dan zeker de andere artikels in dit dossier!