Kim Kardashian klaagt racisme en discriminatie aan

© Reuters

In een blogpost beschrijft Kim Kardashian hoe ze zich als kersverse moeder meer bewust is van racisme en discriminatie. De realityster wil dan ook actief meehelpen aan een meer verdraagzame maatschappij, schrijft ze.

In een blogpost beschrijft Kim Kardashian hoe ze zich als kersverse moeder meer bewust is van racisme en discriminatie. De realityster wil dan ook actief meehelpen aan een meer verdraagzame maatschappij, schrijft ze.

‘Ik wist niet hoezeer het moederschap me zou veranderen. Het is ongelooflijk hoe een kleine persoon en de liefde die ik voor haar voel, nieuwe betekenissen geeft aan ieder moment. Wat ik vroeger belangrijk vond, voelt nu als onbeduidend,’ kunnen we lezen op de blog van Kim Kardashian. De geboorte van North heeft haar ogen geopend voor de gruwelijke realiteit van racisme en discriminatie tegenover mensen van een ander ras, geslacht of seksuele voorkeur.

Bewustwording

‘Voor ik North had, dacht ik niet vaak na over racisme of discriminatie. Het is natuurlijk een onderwerp waar Kanye gepassioneerd door is, maar ik dacht dat het de strijd was van iemand anders. Recent heb ik echter persoonlijke ervaringen gehad en gelezen over bepaalde incidenten die walging bij me opriepen en me meer bewust maakten van het probleem,’ licht ze toe. Kim realiseert zich nu dat racisme en discriminatie nog steeds springlevend zijn en ook nu nog talloze slachtoffers maken.

Verantwoordelijkheid als moeder, publiek figuur en mens Nu de ster zelf een dochter heeft, voelt ze de verantwoordelijkheid om iets te ondernemen tegen de gruwelijke discriminatie die er heerst. ‘Ik voel me verantwoordelijk als moeder, publiek figuur en mens om te doen wat ik kan zodat geen enkel kind nog hoeft op te groeien in een wereld waar ze beoordeeld worden op basis van hun huidskleur, sekse of seksuele oriëntatie,’ aldus Kim Kardashian. ‘Ik wil dat mijn dochter opgroeit in een wereld waar liefde voor elkaar het hoogste goed is,’ klinkt het.

‘Ook mijn strijd’ De eerste stap die de ster onderneemt tegen discriminatie is ophouden met doen alsof dit niet haar probleem is. ‘Het is het probleem van iedereen,’ stelt de ster. Ook haalt ze voorbeelden zoals Malala Yousafzai aan, die werd neergeschoten omdat ze het opnam voor vrouwenrechten. Kim Kardashian schrijft dat het ieders verantwoordelijkheid is om kinderen, jongeren en volwassenen een stem te geven en het op te nemen voor zij die zichzelf niet kunnen verdedigen. ‘Ik wil verzekeren dat haat iets is dat onze kinderen nooit meer hoeven te zien,’ besluit ze haar betoog.

De blogpost van de ster kon al op heel wat bijval rekenen. Met deze geëngageerde post, stapt ze in de voetsporen van haar verloofde Kanye West die racisme al meermaals – zij het ietwat agressiever dan zijn vriendin – aanklaagde en zelfs dreigde te verhuizen naar minder discriminerende oorden. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content