Kevin Durant: ‘Basketbal gaat om plezier hebben, ongeacht het niveau’

© .

Kevin Durant is fulltime topbasketter en parttime stijlicoon, maar toch blijft hij bescheiden en staat hij met zijn beide voeten stevig op de grond. Ontdek hier waarom hij een van Amerika’s meest geapprecieerde NBA-spelers van dit moment is.

Kevin Durant is een van de gezichten van ne nieuwe Tech Pack collectie van Nike, waarvoor Nike Tech Fleece en Nike Tech Knit voor het eerst gecombineerd werden in klassieke sportoutfits. Een mooie gelegenheid om het sportidool aan een paar vragen te onderwerpen.

Volgend seizoen wordt jouw tiende jaar in de NBA. Is het moeilijk te geloven dat er al een decennium gepasseerd is?

Absoluut. Het voelt alsof 2007 slechts enkele dagen geleden was. Het was tot nu toe zo’n leuke reis en ik wil dat hij nog verder gaat. Ik heb zoveel geleerd de afgelopen negen, tien jaar en ik kan niet wachten om te zien wat er nog allemaal zal gebeuren.

Hoe ben je het meest gegroeid sinds dat eerste seizoen in Seattle?

Ik ben denk ik het meest gegroeid doordat ik fouten heb gemaakt. Ik heb een aantal stevige tegenslagen gekend, maar ik was veerkrachtig en heb uit mijn fouten kunnen leren. Dat is volgens mij de enige reden waarom ik hier nog steeds ben en waarom ik nog steeds speel. Ik blijf maar beter en sterker worden.

Alle individuele beloningen zijn geweldig, maar uiteindelijk is basketbal wel een teamsport, en het ultieme doel is een kampioenschap winnen. Niet enkel voor jezelf, maar ook voor je stad, je team, je familie.

Als je terug zou mogen gaan in de tijd en je mocht je jongere versie advies geven, wat zou je dan zeggen?

Ik zou zeggen: ‘Geniet van elk moment dat komt. Leg niet te veel druk op jezelf en heb gewoon plezier. Basketbal is een spel.’ Ik zou dat elke dag blijven zeggen tegen mezelf en ik ben er zeker van dat het me geholpen zou hebben. Ik startte met basketbal omdat ik hield van plezier maken. Toen ik in de competitie terecht kwam, begon ik meer druk op mezelf te leggen omdat ik dacht dat dit een ander niveau was, een ander spel. Maar op het einde van de dag gaat het gewoon om plezier hebben en gewoon… basketbal spelen.

Je hebt al erg veel bereikt in je carrière tot nu toe: je werd Most Valuable Player, je hebt verschillende titels gepakt… Hoe hard wordt je gedreven door die jacht naar een kampioenschap?

Die betekent alles voor mij. Alle individuele beloningen zijn geweldig, maar uiteindelijk is basketbal wel een teamsport, en het ultieme doel is een kampioenschap winnen. Niet enkel voor jezelf, maar ook voor je stad, je team, je familie. Ik kijk er erg naar uit dat met mijn team te ervaren en ik blijf ervoor vechten.

Je hebt al bewezen dat je een leider bent, zowel op als naast het veld. Wat maakt iemand volgens jou een goede leider?

Een goede leider is iemand die ooit een volger was, die naar iemand opkeek en er van leerde. Daardoor ontdek je welke kwaliteiten je nodig hebt om te leiden. Een leider houdt zijn groep samen en sterk door de leden ervan aan te moedigen en te steunen. Aanmoedigen is het krachtigste dat ik kan geven als leider. Dat heeft echt een positieve impact op mijn teamgenoten. Het helpt hen om het beste van zichzelf te geven, dag na dag.

NBA-spelers staan erom bekend trends te lanceren. Wat denk jij dat de volgende grote trend zal zijn?

Er bestaan nu zoveel verschillende stijlen dat het moeilijk is daar antwoord op te geven. Hoewel: vintage is wel weer helemaal terug. Het lijkt mij dat iedereen teruggrijpt naar oudere looks, zoals die van de jaren ’80 en ’90.

En wat is jouw favoriete trend op dit moment?

Ik houd echt van die vintage-geïnspireerde kleren, met die dirty, stoere look die doet denken aan wat gedragen werd in het leger rond de Wereldoorlog. Ik draag veel bomber jackets, trashy shirts en ‘versleten’ jeans.

Kevin Durant: 'Basketbal gaat om plezier hebben, ongeacht het niveau'
© .

Je draagt Tech Pack nu ook al enkele jaren. Wanneer doe je dat en wat doe je er dan mee?

Ik draagt Tech Pack eender wanneer, waar en waarom – tijdens wedstrijden, om te gaan eten, op straat… Het is zo ongelofelijk comfortabel en stijlvol tegelijkertijd. Nike heeft de collectie zo comfortabel en veelzijdig tegelijk ontworpen, dat het draagbaar is in elke situatie. Ik vermoed dat ik Tech Pack het vaakst van mijn hele kleerkast draag .

Tot slot: fotografie is een grote passie van je geworden. Waarom houd je er zoveel van?

Ik houd van fotografie omdat het mij in het moment houdt. Je moet iets op zijn best vastleggen op het moment dat het gebeurt, voor het verdwenen is. Naar een foto kijken brengt zoveel herinneringen terug. Je capteert een moment en het voelt alsof je er altijd naar terug kan gaan en het je altijd kraakhelder zal herinneren.

Als je één iets zou mogen fotograferen, of het nu een mens, een ding, een plek of een gebeurtenis is, wat zou het dan zijn?

Ik zou graag een fly on the wall zijn in de Oval Office op een moment dat president Obama, de man met de belangrijkste job ter wereld, hard aan het werk is. Het moet ongelofelijk zijn om dan zijn gezichtsexpressies te kunnen vastleggen. Ik zou graag zien hoe hij omgaat met de stress van zijn job en die momenten vangen met mijn camera.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content