Keren juweliers zich tegen Naomi Campbell?

Het zou voor Naomi Campbell wel eens moeilijk kunnen worden om nog een contract met een juwelier binnen te rijven.

Haar woede-uitbarstingen jegens haar assistenten hebben haar tot nu toe wellicht geen contract gekost, maar haar getuigenis op het proces tegen de voormalige Liberiaanse president Charles Taylor zou wel eens een heel andere impact op Naomi Campbells carrière kunnen hebben. De woorden komen van Sally Morrison, directrice van het Diamond Information Center in Groot-Brittannië. “Het proces tegen Charles Taylor gaat over zulke wreedheden, geweld en schendingen van de mensenrechten dat deze zaak echt van een ander niveau is dan de uitvallen van miss Campbell”, zo verklaarde Morrison aan The Telegraph.

“Ook al begreep miss Campbell niet wat de betekenis was van de ‘vuil uitziende stenen’ die ze in Zuid-Afrika ontving, de associatie met bloeddiamanten is echt wel een probleem voor juweliers. Geen enkele juwelier of diamantair wil in verband gebracht worden met de handel in bloeddiamanten of met Charles Taylor, die waarschijnlijk Naomi Campbell de diamanten schonk”, aldus Morrison. “Misschien heeft ze zelf niets verkeerds gedaan maar de industrie zal niet snel meer met haar werken omdat de associatie nu eenmaal gemaakt is. De hele sector heeft immers bijzonder hard gewerkt om een zuiver imago te krijgen”.

Het Britse model poseerde in het verleden al voor diverse juweliers, onder andere voor David Yurman, het Cypriotische merk Metaxas en voor Graff Diamonds.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content