Keira Knightley: “Strakke kleding wordt gemaakt om je slecht te doen voelen”

© EPA

Actrice Keira Knightley heeft toegegeven dat strakke jeans en smalle minirokjes niet bepaald goede vriendinnen zijn voor vrouwen. Sterker nog “ze zijn gemaakt om je slecht te doen voelen over jezelf”.

Keira Knightley is een van de vier covergezichten voor de W magazine-editie van november. In een bijhorend interview doet de 27-jarige actrice uit de doeken wat ze vindt van de garderobe van de vrouw van vandaag. “Ik vind skinny jeans en korte, strakke rokjes niet bepaald aardig”, aldus Knightley. “Ik heb beide items al wel eens aangetrokken, maar op sommige dagen voelen ze gewoon aan alsof ze enkel zijn geproduceerd om je een slecht gevoel over jezelf te geven.”

Met deze uitspraak zendt Knightley een belangrijk signaal dat hopelijk door de juiste mensen opgepikt zal worden. Het is normaal dat je jezelf niet iedere dag in je smalle jeans wil hijsen, het is ok om zelfbewuste momenten te hebben en nee, je hoeft je contouren niet per sé in de verf te zetten om er mooi uit te zien. Want hoewel de actrice hyperslank is en designers staan aan te schuiven om haar in strakke dure jurkjes te hullen voelt Knightley zich duidelijk op haar best in elegante losse broeken, hooggesloten tops, A-lijn rokken en vrolijke jurkjes. Net zoals iedere andere vrouw. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content