Kates bruidsjurk in de kijker

Ontwerpster Sarah Burton onthult de geheimen van de bruidsjurk van Kate Middleton.

De bruidsjurk van Kate Middleton is de topattractie voor de tentoonstelling ‘The Royal Wedding Dress: A story of great British design’.

De afgelopen weken werd al duidelijk hoe begeerd Kate’s bruidsjurk is. Zo brachten verschillende modemerken een kopie op de markt zodat wannabe prinsessen zich al vanaf 66 euro een exemplaar kunnen aanschaffen.

Ook in Buckingham Palace blijft de heisa rond Kates jurk nog even aanhouden tijdens de tentoonstelling ‘The Royal Wedding Dress’, die nog tot 3 oktober plaatsvindt in het koninklijke paleis.

De jurk wordt er samen met bijhorende schoenen, tiara, oorbellen en zelfs een deel van de bruidstaart tentoongesteld. Ontwerpster Sarah Burton onthult ook enkele leuke details over de veelbesproken bruidsjurk.

Burton klapt uit de biecht

Volgens Burton was de aanstaande bruid doodsbenauwd dat ze haar jurk tijdens de tocht naar het altaar zou verliezen. Daarom voorzag de ontwerpster de jurk van een ingenieuze constructie om het gevreesde rampscenario te voorkomen.

Daarnaast wou de nieuwe trots van Engeland naar verluidt een bruidssluier zonder al te veel opsmuk om een meer romantische uitstraling te geven aan het geheel.

Naast het gedetailleerde kantwerk verlenen de 58 knoopjes de jurk een bijzondere touch. De Alexander McQueen bruidsjurk kostte zo’n 250 000 pond.

(JJ)

De tentoonstelling ‘The Royal Wedding Dress: A Story of Great British Design’ is nog tot en met 3 oktober te bezichtigen in Buckingham Palace.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content