Kate Moss vindt dat Britse vrouwen zich te bloot kleden

© reuters

Haar eigen ‘vleselijke’ kledingstijl countert Moss met het feit dat haar man gek zou worden wanneer ze zich als een betamelijke echtgenote zou kleden.

Het is quasi onmogelijk; zo’n tig reporters per dag spreken en terwijl opletten dat je er niets stoms uitflapt. De Oh No She Didn’t-prijs gaat deze week dan ook zonder veel omhaal naar Kate Moss. In een interview met Grazia magazine liet het voormalige Pirelli-model zich uit over Britse vrouwen die zich vaak “te bloot” kleden.

Kate Moss heeft miljoenen verdiend met haar (soms ongeklede) lichaam maar ze verwacht niet van haar landgenoten dat ze dezelfde ambities koesteren. Toen Grazia-reporter Polly Vernon Kate Moss vroeg welk stijladvies ze de Britse vrouwen zou meegeven, antwoordde ze doodleuk dat ze ‘best wat minder vlees’ mochten laten zien. “Steek het alsjeblief weg!!” waren haar woorden.

Later in het gesprek onthult Moss bovendien dat er kledingstukken zijn die ze niet meer kan dragen nu ze wat ouder is geworden, al kon het model, dat vorige week nog zonder bh in een doorkijkjurk werd gekiekt, niet echt een voorbeeld bedenken.

Toen ze door Vernon aangesproken werd op haar toch wel hypocriete mening schokschouderde Kate dat ze zich nooit kleedt naar hoe ze is. “Ik kleed me naar de persoon die ik wil zijn”, aldus het fotomodel slash ontwerpster slash muzikantenliefje. Toegegeven, ze heeft er nog steeds de benen voor, maar wanneer u Kate dus nog eens zonder broek over straat ziet flaneren, weet dan dat het niet “écht” Kate is. Moss countert eveneens met het feit dat haar man (rockster Jamie Hince van The Kills) “gek zou worden” wanneer ze zich als een betamelijke echtgenote zou beginnen kleden. Het is bovendien diezelfde Hince die haar outfitkeuze onder de loep neemt. “Ik vertrouw Jamie”, zegt Moss aan Grazia. “Hij heeft een goede smaak en zou me stoppen wanneer ik wil uitgaan in iets dat niet kan.” Hadden wij maar een rock-n-roll liefje dat beslist of vandaag een goede dag is om al dan niet een bh te dragen. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content