Kate Moss niet opgenomen in Walk Of Fame van thuisstad Croydon

© reuters

Het wereldberoemde model komt niet voor op de lijst van de genomineerden die een levensgroot portret krijgen langs een nieuwe fiets- en wandelroute in Croydon.

Het Britse stadje Croydon wil een Walk Of Fame in leven roepen met levensgrote portretten van (voormalige) beroemde inwoners. Kate Moss, nochtans van Croydon, staat niet op de lijst van de genomineerden.

Croydon wil het chauvinisme van haar inwoners opkrikken door enkele levensgrote portretten van bekende Croydonaars naast een wandel- en fietsroute op te hangen. De inwoners mogen door middel van een stemmen zelf bepalen op wiens hoofd ze tijdens het struinen willen staren, maar de stad schotelde hen alvast een lijstje genomineerden voor.

Onder meer komiek Ronnie Corbett, actrice Dame Peggy Ashcroft, Olympisch atlete Tasha Danvers-Smith en Dave “Luke, I am your father” Prowse zijn kansmakers voor de Walk Of Fame. Het model heeft vooralsnog niet gereageerd op de desinteresse van haar thuisstad, al wist een woordvoerder van het Walk of Fame project de Daily Telegraph wel te vertellen dat Moss toch opgenomen zou worden in de wandeling als ze voldoende stemmen krijgt.

Vele beroemde koppen hebben zich -al dan niet tijdelijk- inwoner van dit stadje ten zuiden van Londen mogen noemen. Onder meer Luke Pritchard van The Kooks en zangeressen Katie Melua, Kate Nash en Amy Winehouse volgden muziekles aan de befaamde Brit School, maar ook Arcadia-baas en miljardair Sir Philip Green en auteurs Émile Zola en D.H. Lawrence hebben enkele jaren van hun leven in Croydon doorgebracht. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content