Kate Middleton is bevallen van een zoon

Na een week in spanning afwachten is de kleine koninklijke spruit er eindelijk. Kate Middleton is bevallen van een zoontje. Het prinsje weegt 3,8 kilo en heeft nog geen naam.

“We kunnen niet gelukkiger zijn”, luidde de bijzonder korte eerste publieke reactie van prins William, de kersverse vader. De bevalling was eigenlijk voorzien voor 13 juli, maar de baby heeft nog een week op zich laten wachten

Op 22 juli omstreeks kwart voor vijf lokale tijd is Kate Middleton dan eindelijk bevallen van een zoon in het bijzijn van haar man, Prins William. Het kersvers prinsje is de derde in lijn voor de troonsopvolging in Groot-Brittannië, na zijn grootvader Charles en vader William.

Voor Buckingham Palace in Londen stond algauw een menigte. De Britse koningin Elisabeth en haar man prins Philip zijn “verrukt” met de komst van hun derde achterkleinkind, zegt een woordvoerder. Vanuit de VS kwamen felicitaties van president Barack Obama en zijn vrouw Michelle. Zij wensen William en Kate al het “geluk” toe dat het ouderschap met zich meebrengt.

Elf uur ‘in labour’

Zoals de traditie wil, is de aankondiging van de geboorte inmiddels uitgehangen voor Buckingham Palace. Daarop staat droogjes te lezen dat de hertogin van Cambridge veilig bevallen is van een jonetje. “Hare koninklijke hoogheid en het kind stllen het allebei goed.” Ook de Britse premier David Cameron heeft het nieuws officieel bekedngemaakt.

Het was geen uitzonderlijk vlotte bevalling, aangezien Kate volgens officiele berichten zo’n elf uur lang “in labour” was, wat leidde tot verschillende taalmopjes, maar zowel moeder als kind stellen het goed.

Baby Cambridge
Prins William neemt nu twee weken ouderschapsverlof. Daarna keert hij terug naar zijn job. William is voor de Britse luchtmacht piloot van een reddingshelikopter in Wales.

Een naam voor de baby is voorlopig nog niet bekend gemaakt. Dat kan trouwens ook nog enkele dagen duren. De Britten hebben destijds een week op die van William en maar liefst een maand op die van Charles moeten wachten. De populairste jongensnamen in de polls zijn George, James, Philip, Edward en Alexander.

Het joch heeft ondertussen al wel een officiële titel. Die luidt ‘prins van Cambridge’. Tot nader order noemen de media het prinsje dan ook ‘baby Cambridge’. (Belga/RDM/KS/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content