Kat Karl Lagerfeld heeft nu ook eigen twitteraccount

© twitter

Begin maar vast te kirren, iets lieftalligers dan dit zal u van de Kaiser niet meer te lezen krijgen.

Update: Nadat het nieuws over Choupette’s iPadkennis als een lopend vuurtje door de virtuele wereld trok dook plots de twitterhandle “@Choupettesdiary” op. Wij weten alvast wie u moet volgen voor interessante kattenweetjes, snibbige opmerkingen over andere bekende dieren en het het levens binnenskamers Casa Karl. Na al het macabre kattennieuws van de laatste dagen en met Hug Your Cat day nog maar net achter de snijtanden: poezelig nieuws van het modefront!

Niemand minder dan ijskoning Karl Lagerfeld verwarmde begin 2012 onze harten met het nieuws dat hij een kleine Siamese kat onder zijn -ongetwijfeld smetteloos witte- vleugels had genomen. Choupette, een cadeautje van Lagerfelds model-muze Baptiste Giabiconi, is op korte tijd een van Laferfelds meest kostbare bezittingen geworden.

Dat een huisdier van Keizer Karl geen gewoon blikvoer en een rieten mand zou krijgen was te verwachten, maar de koninklijke behandeling die Choupette ten huize Lagerfeld krijgt tart toch wel iedere verbeelding.

“Choupette eet bij mij aan tafel, haar eigen voer uiteraard, want ze wil niet van de vloer eten. Ze slaapt onder een kussen en weet zelfs hoe ze een iPad moet gebruiken”, vertelt Lagerfeld aan de Telegraph. “Ze heeft bovendien twee dienstmeisjes ter beschikking, eentje voor overdag en eentje voor ’s nachts. Ik weet het, ze is verwend”, aldus het Chanel-opperhoofd.

Of Choupette even beroemd zal worden als Shiro, de befaamde internetkat die verschillende dingen op het hoofd gebalanceerd krijgt, is nog de vraag, maar Lagerfeld werkt alvast aan een biografie. Een van Choupette’s dienstmeisjes moet dagelijks een logboek bijhouden van de stemming, beweging en het eetgedrag van de kitten. “Over negen maanden zullen we ongeveer 600 pagina’s hebben… wieweet kunnen we die dan uitbrengen tot een boek”, jubelt de Karl Kattenliefhebber.

Een Choupette kledinglijn zit er echter niet in, aangezien Lagerfeld het aankleden van dieren nogal ‘circusachtig’ vindt. Jammer, zeggen wij. Onze harige huisgenoten hadden vast baat gehad bij een little black dress. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content