Jurk van Britse Queen voor £45 op eBay verkocht

© reuters

Een op maat gemaakte jurk van Hardy Amies, destijds nog gedragen door de Britse Queen, is op ebay over de virtuele toonbank gegaan voor slechts 45 pond (of zo’n 57 euro).

Een op maat gemaakte jurk van Hardy Amies, destijds nog gedragen door de Britse Queen, is op ebay over de virtuele toonbank gegaan voor slechts 45 pond (of zo’n 57 euro). Toen Hanna ter Meulen, assistent-ontwerpster bij Hardy Amies, een foto van de Britse Queen in een donkerblauwe jurk zag op Acne’s Snowdon Blue tentoonstelling wist ze dat ze die jurk al eens eerder gezien had; en wel op eBay. “Ik controleerde de site onmiddellijk op mijn smartphone”, vertelt ter Meulen aan Vogue. “Ik had al een bod uitgebracht van £25 en besloot het ter plekke te verhogen naar £45. Voor ik het wist was de jurk in mijn bezit”, aldus ter Meulen.

Na wat research bleek dat ter Meulen de jurk kocht van Dalston Vintage Boutique, die het op hun beurt overgenomen hebben van vintage verzamelaarster Ayla Clissold, die de jurk drie jaar geleden voor 50 pence op een rommelmarkt kocht.

Hardy Amies werd wereldberoemd toen het label van 1955 tot 1990 als persoonlijke kleermaker voor de Queen fungeerde. Toen Clissold de jurk tegenkwam wist ze diep vanbinnen dan ook dat het om een speciaal stuk ging, maar omdat het kledingstuk tussen oude spullen en rommel op een sjofele tafel lag dacht ze er niet verder bij na. “Er was niet echt een specifieke verkoper; op die tafel lag van alles wel wat- een heleboel dingen die daar beland zijn toen hun respectievelijke eigenaars gestorven zijn”, vertelt ze aan The Sunday Times. “Ik heb de jurk twee jaar bijgehouden maar uiteindelijk zei mijn man dat ik hem toch moest verkopen.”

De donkerblauwe jurk, wel degelijk het exemplaar dat de Queen ooit in haar garderobe had hangen, zal tentoongesteld worden in het Fashion and Textiles Museum in Londen als onderdeel van hun By Royal Appointment tentoonstelling die in november van start gaat. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content