Julia Roberts wordt Soilebrity en vraagt aandacht voor het milieu

Julia Roberts © Save Our Soils

Julia Roberts kijkt bezorgd in de lens terwijl ze het bordje met deze tekst toont: ‘Wanneer u dit heeft gelezen, zijn er weer 9.378 m2 vruchtbare aarde verwoest. Help Save Our Soils.’ De actrice is de meest recente aanwinst in een rijtje beroemdheden dat zicht schaart achter het Save Our Soils initiatief.

De Dalai Lama, Desmond Tutu, activiste Vandana Shiva, natuurbeschermer Douglas Tompkins en vele anderen gingen haar voor. Meerdere van hen zullen spreken op het ‘Celebrating Soil! Celebrating Life!’ congres op 26 en 27 juni in Amsterdam.

Save Our Soils wil consumenten zoals u en ik informeren over de noodzaak om te stoppen met onverantwoorde landbouwpraktijken. Ze hopen het verlies van vruchtbare bodems tegen te gaan. Op dit moment gaan wereldwijd 30 voetbalvelden aan landbouwgrond per minuut verloren.

Go Bio

Onlangs lanceerde Save Our Soils de “I like organic” campagne die consumenten aanspoort om biologisch te eten en op die manier bodems te redden. Ook online wordt campagne gevoerd. Zo kan je je stem laten horen door de Save Our Soils Facebookpagina of de campagnewebsite www.saveoursoils.com te ‘liken’.

Elke ‘like’ maakt vijf euro vrij uit het Save Our Soils Fonds, waarmee 500m² vruchtbare bodem kan worden gered. Door haar foto te delen spoort Julia Roberts haar fans aan om mee te doen en te kiezen voor biologisch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content