Jean Paul Gaultier in de jury van Cannes?

Er wordt gefluisterd dat de mode-ontwerper de honneurs zal waarnemen op het 65e filmfestival van Cannes.

Film en fashion ontmoeten elkaar in het meest recente gerucht uit de modewandelgangen. Niemand minder dan Jean Paul Gaultier zou in de jury zetelen van het 65e filmfestival van Cannes.
Het zou kunnen dat modeliefhebbers dit jaar meer hebben om naar uit te kijken dan enkel de rode loper. Als Jean Paul Gaultier werkelijk plaatsneemt in de jury zou het hele gebeuren wel eens bijzonder stijlvol kunnen verlopen.

Het gerucht verspreidde zich tijdens de persconferenties die de filmselectie aankondigden. Toen Women’s Wear Daily de voorzitter van het festival Gilles Jacob met de roddels confronteerde, kon hij ze noch bevestigen noch ontkennen, wat in het medialandschap al snel als een volmondige ja wordt beschouwd.

Gaultier is in ieder geval geen filmgroentje. Als mode-ontwereper verzorgde hij eerder al de styling voor een heleboel films, waaronder Luc Bessons The Fifth Element, Pedro Almodóvars Kika, Peter Greenaway’s The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover, and Jean-Pierre Jeunets La Cité des Enfants Perdus.
Italiaans directeur Nanni Moretti zal de jury van Cannes 2012 voorzitten, de rest van de leden, waaronder dus misschien Jean Paul Gaultier, worden binnenkort aangekondigd. (KS)

Het 65e Filmfestival van Cannes loopt van 16 tot en met 27 mei 2012 in de gelijknamige Franse badstad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content