Je sportkleding kan wel eens de oorzaak zijn van je huidproblemen

© Getty Images/iStockphoto

Je ziet er altijd goed uit in een vormomhelzende sporttenue, maar toch is het niet wijs om je yogalegging een hele dag te dragen.

Sportmerken doen meer en meer hun best om work out gear zo aantrekkelijk mogelijk te maken, en met succes. Steeds meer mensen houden hun yogabroek aan na de les en boodschappen doen na de fitness hoeft niet te betekenen dat je je meteen moet omkleden. Maar is dat allemaal wel zo gezond? Veel tijd doorbrengen in je strakke sportkleding wanneer dat niet echt nodig is, is niet bepaald gezond, schrijft een dermatologe inToday.

Het probleem ligt vooral bij kledingketens die plots ook sportkleding ontwikkelen omdat athleisure een trend is, zonder dat ze de knowhow en ervaring hebben van sportmerken. Resultaat: de kleding ziet er geweldig uit, maar laat zweet bijvoorbeeld niet ontsnappen en zorgt voor een slechte circulatie, waardoor je eczeem, een irritatie van je haarfollikels en pijnlijke of hevig jeukende uitslag kan oplopen. Deze zweterige, strakke kleding kan er ook voor zorgen dat je last krijgt van vaginale schimmelinfecties (of schimmelinfecties in huidplooien) en huidontstekingen of zelfs acné op de rug.

Het is dus belangrijk dat je sportkleding kiest waar onderzoek en vakmanschap in is gekropen, zeker wanneer je vaak en intensief sport, en dat je je fitnessplunje na iedere zweetsessie in de wasmachine gooit en niet laat rotten in je sporttas of in de wasmand. Snel nog even naar de supermarkt in je yogabroek na een niet zo intensieve les moet kunnen, maar berg hem daarna weer netjes op. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content