James Franco flirt met minderjarig meisje: schandaal of stunt?

© Reuters

De 35-jarige acteur zou via Instagram en sms contact hebben gezocht met een 17-jarig Schots meisje. In de berichtgeving vraagt James Franco haar of hij een hotelkamer moet huren. Lucy deelde screenshots van de berichten van Franco online.

De 35-jarige acteur zou via Instagram en sms contact hebben gezocht met een 17-jarig Schots meisje. In de berichtgeving vraagt James Franco haar of hij een hotelkamer moet huren. Lucy, het meisje in kwestie, deelde screenshots van de berichten van Franco online. De acteur reageerde inmiddels via Twitter en Instagram.

Lucy Clode was op 1 april in New York om haar verjaardag te vieren met haar moeder. De 17-jarige Schotse liep Franco tegen het lijf aan het Longacre Theatre, waar de acteur handtekeningen uitdeelde na zijn optreden in het theaterstuk ‘Of Mice and Men’. In een video die het meisje op haar Instagramprofiel deelde, vraagt Franco om hem te taggen zodat hij haar kan volgen via het sociale medium.

Communicatie via privéberichten op Instagram

In een zogenaamde communicatie tussen de ster en de toeriste die volgde op deze ontmoeting zou Franco gevraagd hebben of ze single is, wanneer ze achttien wordt en of ze hem wil ontmoeten in een hotelkamer. Het meisje twijfelde er echter aan of ze wel te maken had met de echte James Franco en vroeg hem haar naam te schrijven op een papier en er een foto mee te nemen als bewijs. De acteur ging in op haar verzoek en de foto circuleert ondertussen op het internet.

Ook de screenshots van het gesprek verschenen online op de website Imgur, maar werden ondertussen opnieuw verwijderd. Via Twitter en Instagram reageerde James Franco met een afbeelding met als onderschrift: ‘Why are you thirsty for underage ones? I’m not. I hope parents keep their teens away from me. Thank you.’ Deze afbeelding werd inmiddels verwijderd van het Instagramprofiel van James Franco, maar de bijhorende tweet bleef online.

Stunt ter promotie van nieuwe film? De reacties van fans en andere internetgebruikers op deze gebeurtenissen variëren van ontsteltenis tot ongeloof. Ook wordt er gesuggereerd dat het deel uitmaakt van een promotionele stunt voor ‘Palo Alto’, de film die gebaseerd werd op het gelijknamige boek van Franco. In deze prent speelt de 35-jarige acteur een voetbalcoach op een middelbare school die een van zijn studentes (Emma Roberts) verleidt. Op dezelfde dag als deze choquerende gebeurtenissen, verscheen de trailer van de film op YouTube. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content